Emniyet Genel Müdürlüğü, 6 Şubat felaketinde hayatını kaybeden bin 297 vatandaşın kimlik tespitinin yapılamadığını ve bu konuda çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Öte yandan, hastane ve yurtlarda bakım ve tedavileri süren 72'si çocuk 74 kişinin de kimliklerini belirlemeye yönelik de çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

6 Şubat felaketinde 50 bini aşkın kişi enkaz altında hayatını kaybetti. Felaketin sonuçlarına dair incelemeler ise sürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü'nden incelemelerin sonuçları paylaşıldı.

Haber Global'in aktardığına göre; Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı Vedat Mercan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kurumlarında bakım ve gözetim altında 39 çocuk ve Sağlık Bakanlığı kurumlarında tedavisi devam eden 33 çocuk ve iki yetişkinin kimlik tespit çalışmasının devam ettiğini bildirdi.

'BİN 297 VATANDAŞIMIZI KİMLİKLENDİREMEDİK'

EGM Asayiş Daire Başkanı Vedat Mercan, komisyonda yaptığı konuşmada, "3 bin 755 cenazenin sadece parmak iziyle tespit edilmesi sağlanmıştır. Halen DNA örneği aldığımız, mezarlarını bildiğimiz ancak kimliklendiremediğimiz bin 297 vatandaşımız var, çalışmalar devam etmekte" dedi.