Türkler, milli maçta Berlin’i fethetti. 74 bin kişilik Berlin Olimpiyat Stadı’nı 50 bin Türk doldurdu. Alman basını, "Deplasmanda gibiydik. Türkler’in B takımına yenildik" manşetleri attı. Maç öncesi ve sonrası şehir kırmızı-beyaza büründü. İşte maç öncesi ve sonrası Berlin’de yaşananlar...

Almanya ile Türkiye milli futbol takımları arasında dün akşam oynanan hazırlık maçı, Almanya'da manşetlerde. 74 bin kapasiteli stadın yaklaşık 50 binini Türkler doldurdu. Berlin bir Türk şehrine dönerken, Almanlar büyük şaşkınlık yaşadı.

Gazeteler, “Deplasmanda gibiydik. İlkay'ın en zor gecesi. İflas ettik” manşetleri atıyor. Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild, “Türkler'in B Takımına karşı kaybettik. Türk seyirciler önünde deplasman havası yaşandı“ manşetini attı.

Maçı Alman RTL televizyonu canlı verdi ve yorumları da Almanlar'ın efsanevi futbolcularından Lothar Matthaus yaptı.

Matthaus, Türkiye'nin genç takımının diri olduğunu, Türk seyircilerin de baskın olduğunu vurguladı.

BERLİN KIRMIZI-BEYAZ

Almanya ve çeşitli Avrupa ülkelerinin çeşitli şehirlerinden gelen Türkler, Berlin'i kırmızı beyaza bürüdü. Taraftarlar maçtan önce bir çok kez yürüyüş yapmak istedi ancak polis her defasında durdurdu. Theodor Heuss Platz'ta da taraftar yürüyüşü engellendi. Gerekçe ise, meşale yakılması ve taşınması oldu.

74 BİN KAPASİTELİ STAT, TÜRK DOLU

Türkler, maç biletlerini günler öncesinden aldı ve 74 bin kapasiteli stadın yaklaşık 50 bini Türkler tarafından dolduruldu.

Bu manzara, 15 Haziran ile 14 Temmuz 2024'te yapılacak Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'nda Türkler'in tüm stadtları dolduracağının bir işareti de oldu.

Almanya'nın her yerinden gelen Türkler, maçtan sonra da soluğu Kreuzberg'deki Türk restoranlarında aldı.

7 TÜRK'E GÖZALTI, MEŞALE YASAĞI

Meşale ve havai fişek yasağına uymayan 7 Türk geçici olarak gözaltına alındı. Maç boyunca da, meşale yakılmaması yönünde Türkçe ve Almanca uyarılar yapıldı. Maçtan önce ve sonra Alman televizyonları sürekli canlı yayın yaptı.

BOZKURT VE RABİA İŞARETİ VURGUSU

Bazı seyircilerin “bozkurt” ve “rabia” işareti yapmaları, Almanlar tarafından sürekli işlendi.

Süper Kupa Skandalı Dünya Basınında: Çöldeki Derbide Büyük Sıkıntı Süper Kupa Skandalı Dünya Basınında: Çöldeki Derbide Büyük Sıkıntı

5000 kişilik ülkücü bir grubun taraftarlar içinde olduğu öne sürüldü. Bu iki sembol, henüz Almanya'da yasak değil ama yanlıları, Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından gözetim altında tutuluyor.

3000 POLİS GÖREV YAPTI

Maç nedeniyle 3000 polis görevlendirildi. Türk seyircilerin taşkınlık yapmadığı ve büyük coşku ile takımını desteklediği belirtilirken, olumsuz bir olay da yaşanmadı. Maç boyunca sık sık, Almanya ile 72. milli maçına çıkan İlkay Gündoğan ıslıklandı. Alman medyası, “İlkay'ın en zor gecesi” yorumları yaptı.

“ALMANYA TURNUVAYA HAZIR DEĞİL”

Alman milli takımın yeni hocası Julian Nagelsmann ile ilk yenilgisini Türkiye karşısında tattı.

Alman basını, “Türkiye'nin çıkardığı yedek takıma yenildik. Almanya, gelecek yaz Avrupa Futbol Şampiyonası'na hazırlanmak için çok fazla çalışmalı“ diye yazdı.