Kamuda Tasarruf Lafta Kağıt Üzerinde Kaldı Kamuda Tasarruf Lafta Kağıt Üzerinde Kaldı

Statiscs sayfasında yer alan son verilere göre, Türkiye'nin Avrupa'da gelir dağılımı adaletsizliğinde zirveye oturdu. Son bulgulara göre, Türkiye'de en zengin %1'lik kesimin milli gelirden aldığı pay %9,8 ile Avrupa'nın en yüksek seviyesinde. Bu oran Slovakya'da %2,3 ile en düşük seviyede.

Ekonomist İris Cibre, sosyal medya hesabından yaptığı yorumda Türkiye'deki gelir adaletsizliğinin nasıl oluştuğunu sorguladı. Cibre, "Avrupa'da en zengin %1'in milli gelirden aldığı payın %9,8+ ile en yüksek olduğu ülke Türkiye. Yani Avrupa'da gelir dağılımı en bozuk ülkeyiz demek bu. Nasıl yaratıldı bu durum? Ucuz krediler, vergi afları, KKM, kur atakları ve enflasyon. Kim yarattı? AKP Ekonomi yönetimi. Kim faydalandı? Sermaye..." ifadelerini kullandı.

İstatistik veriler paylaşan Statistics'in sosyal medya hesabından yayınlanan son veriler, Türkiye'nin Avrupa'da gelir dağılımı adaletsizliğinde zirveye oturduğunu ortaya koydu. Kurumun raporuna göre, en zengin yüzde 1'lik kesimin milli gelirden aldığı pay %9.8 ile Avrupa'nın en yükseği. En düşük payın ise %2.3 ile Slovakya'da olduğu belirlendi.

Resim

GELİR DAĞILIMINDAKİ UÇURUM DERİNLEŞİYOR

Karar'dan Büşra Akdaş'ın haberine göre, Ekonomist İris Cibre, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin gelir dağılımındaki adaletsizliğin nasıl yaratıldığını sorguladı. Cibre, "Avrupa'da, en zengin 1%'in milli gelirden aldığı payın 9.8+ ile en yüksek olduğu ülke Türkiye. Yani Avrupa'da gelir dağılımı en bozuk ülkeyiz demek bu. Nasıl yaratıldı bu durum? Ucuz krediler, vergi afları, KKM, kur atakları ve enflasyon. Kim yarattı? AKP Ekonomi yönetimi. Kim faydalandı? Sermaye," ifadelerini kullandı.

İris Cibre 

@iriscibre

Avrupa'da, en zengin 1%'in milli gelirden aldığı payın 9.8+ ile en yüksek olduğu ülke Türkiye Yani Avrupa' da gelir dağılımı en bozuk ülkeyiz demek bu Nasıl yaratıldı bu durum? Ucuz krediler, vergi afları, KKM, kur atakları ve enflasyon Kim yarattı? AKP Ekonomi yönetimi Kim… Daha fazla göster

Resim