Fiyat tarifeleri hakkında yönetmeliği getirilen değişiklikle beraber, ekmek ve simit fiyat tarifesinin belirlenmesinde artık Ticaret Bakanlığı'ndan olumlu görüş aranmasına karar verildi. Yapılan değişikliği eleştiren Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, “Bizim tarifeyi engellemeye kalkarlarsa Ankara’da kaos olacak, ekmek çıkmayacak bakkala bayilere ekmek götüremeyeceğiz.” dedi.

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle Esnaf ve Sanatkarlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmeliği’nin 5. maddesinde  değişiklik yapıldı.

Ekmek ve simit fiyatı ilgili belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından değerlendirilmesi kararına Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık tepki gösterdi.

Bu değişikliklerin yapılmasında kendilerinin bilgilendirilmediğini ve danışılmadığını belirten Alnıaçık, “Ekmek tarifesi alacağımız zaman odalar Birliğe müracaat ediyor, Birlik komisyonu topluyor, Ticaret Bakanlığına müracaat ediyor, 1 ay içerisinde Bakanlık geri dönüş yapıyordu. Şimdi Bakanlık onayı ile değişiklik yapmışlar ama bunun bana göre hukuki temeli yok. O zaman odalara, Birliğe gerek yok.” dedi.

'TÜRKİYE’DE EKMEKTE DE SİYASET VAR'

Daha önce de Ticaret Bakanlığının görüşünün alındığını anlatan Alnıaçık, “Görüşü olumsuz olsa da Birliğin aldığı karar geçerliydi” dedi. Alnıaçık şöyle devam etti:

“Türkiye’de ekmekte de siyaset var. Biz ekmeğin tüm girdilerini serbest pazardan alıyoruz ama ekmek tarifeye tabi. Un, maya, tuz, doğalgaz bunu komple serbest pazardan alıyoruz. Bu gece mazota 1 lira 20 kuruş zam geliyor. 1 ay önce benim aldığım 550 TL un şu anda 700 lira oldu. Sen ekmeğe tarife veriyorsun e ben serbest pazardan un alıp sonra tarifeyi nasıl uygulayacağım. Ekmeğin girdilerini de tarifeye tabi tutsunlar.

AK Parti Genel Merkezi Önünde 'Nihat Zeybekci' Protestosu:İşbirlikçi İktidar İstemiyoruz, İncirlik ve Kürecik Kapatılsın AK Parti Genel Merkezi Önünde 'Nihat Zeybekci' Protestosu:İşbirlikçi İktidar İstemiyoruz, İncirlik ve Kürecik Kapatılsın

'ENGELLEMEYE KALKARLARSA ANKARA’DA KAOS OLACAK'

Karar'ın haberine göre, Hepten tadını, tuzunu kaçırdılar. Cebimizden para koyup ekmek yapıyoruz. Bizim tarifeyi engellemeye kalkarlarsa Ankara’da kaos olacak, ekmek çıkmayacak bakkala bayilere ekmek götüremeyeceğiz."