İktidara yakın Yeni Şafak’ın Trabzon’daki kömür işletmelerinin kapatılmasına ilişkin haberi, gazetenin de bünyesinde bulunduğu Albayrak Grubu’nun Trabzon Limanı’ndaki ticari faaliyetlerini yeniden gündeme taşıdı.
Yeni Şafak gazetesi, Trabzon’daki kömür ticaretine yönelik kapatma kararlarını eleştirdi. Gazetenin de sahibi olan Albayrak Grubunu etkileyen bu karar üzerinden eski Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu hedef alındı.
“Trabzon ekonomisine ağır darbe” başlığıyla yayımlanan haberde, kentte faaliyet gösteren sekiz kömür işletmesinin bazı vatandaşların “kömür tozuyor” şikayetleri sonrasında mühürlendiği öne sürüldü.

“KAPATIN BUNLARI” TALİMATI
Gazetenin haberinde Karaismailoğlu’nun söz konusu şikayetlere destek verdiği, yerel bürokratlar üzerinde baskı kurduğu ve işletmelerin kapatılması için girişimde bulunduğu iddia edildi. Karaismailoğlu’nun yetkisi olmadığı halde bürokratlara “Kapatın bunları” yönünde talimat vermeye çalıştığı da öne sürüldü.
Yeni Şafak’ın haberinde, Trabzon’daki kömür sektörünün yaklaşık bin 500 kişiye doğrudan istihdam sağladığı, ailelerle birlikte yaklaşık 5 bin 600 kişinin geçiminin bu ticarete bağlı olduğu belirtildi.
Sektörün yıllık ticaret hacminin yaklaşık 250 milyon dolar, yani 12 milyar TL seviyesinde olduğu ifade edildi.
TRABZON LİMANINA DİKKAT ÇEKİLDİ
Yeni Şafak’ın da bünyesinde bulunduğu Albayrak Grubu’nun Trabzon Limanı işletmesiyle bağlantısı bulunması, gazetenin kömür işletmelerinin kapatılmasına ilişkin haberindeki sırrı da ortaya çıkarttı.
Yeni Şafak haberinde, kapatma kararlarının devam etmesi halinde Trabzon Limanı’nın yük hacminin azalabileceği ve bunun bölge ekonomisini olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekildi.
Odatv'nin haberine göre, Böylece kömür tozu şikayetleriyle başlayan tartışma, Karaismailoğlu’nun iddia edilen müdahalesi ve Trabzon Limanı üzerinden Albayrak Grubu’nun ticari çıkarlarını akıllara getirdi.
BİR YIL ÖNCEKİ HABERTÜRK VİDEOSU YENİDEN GÜNDEMDE
Öte yandan kömür işletmeleri, liman faaliyetleri ve bölge halkının şikayetleri arasındaki tartışmanın yeni olmadığı görüldü.
HaberTürk’te yaklaşık bir yıl önce yayımlanan bir videoda da vatandaşların kömür tozu ve buna ilişkin şikayetleri gündeme getirilmişti.
Bu Bir İlandır





