Yaşanan artışlar enflasyonu artırırken, vatandaşın alım gücü daha da düşecek. Vergilerle birlikte yaşanan artışın her alanda zam olarak döneceğini ifade eden EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, “Maaşlarda ve ürün fiyatlarında yaşanan artışlar devam ederse herkes birkaç yıla ‘kâğıt’ üzerinde milyoner olacak ama alım gücü yerlerde olacak” dedi.

Son yıllarda iktidarın uyguladığı ekonomi politikaları ile birlikte TL değer kaybetmeye ve vatandaşın alım gücü düşmeye devam ederken, en son getirilen ÖTV artışı dar ve sabit gelirli vatandaşın alım gücünü daha da düşürdü. Vatandaş, her gün yeni bir zam ile güne başlarken, iktidarın izlediği politikalar en çok dar ve sabit gelirli vatandaşı zorlamaya devam ediyor. Son olarak  TBMM’den geçen torba yasa ile birlikte kabul edilen ÖTV zammı ile birlikte her alandaki ürüne zam gelirken, gerçekleştirilen zamma tepkiler devam ediyor. Zamma ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, ekonomide yaşanan kötü gidişatın çok hızlı olduğuna dikkat çekerek, kısa sürede çok daha fazla kaybın yaşanabileceğinin altını çizdi.

“GEÇMİŞ İLE AYNI DURUMDAYIZ, SADECE PARAMIZDA 6 SIFIR YOK”

Türk lirasından 2005 yılında 6 sıfırın atıldığını hatırlatan Şahin, ekonomik gidişatın eskiye döndüğünü belirterek, “Ekonomide dibe çöküş o kadar hızlı gerçekleşmeye devam ediyor ki, 2005 yılında 6 sıfır ekonomik koşullar için atılmıştı, bugün geldiğimiz noktada yine aynı durumdayız. Tek farkımız ise paramızda 6 sıfır yok” dedi.

“ENFLASYONA KARŞI MAAŞ ARTIŞI, SADECE KÂĞIT ÜZERİNDE KALACAK”

Milli Gazete manşetinde yer alan habere göre, Enflasyon karşısında maaşlara yapılan artışlara dikkat çeken Şahin, enflasyonun devam etmesi karşısında maaş artışlarının kaçınılmaz olduğunu fakat alım gücünün devamlı düşmeye devam edeceğinin altını çizerek, “Asgari ücret son iki yılda 5 kat arttı. Bu artış devam ederse cebe giren para artsa da alım gücü düşmeye devam edecek. Birkaç yıl içerisinde herkes milyoner olacak. Enflasyon o kadar artacak ki maaşlar artmaya devam edecek ancak bu artış sadece kâğıt üzerinde kalacak. Verilen aylıklar ile ihtiyaçlar karşılanamayacak. Yakın zamanda 500 TL, bin TL’lik banknotlar çıkacak” ifadelerini kullandı.