Sen yurt dışındaki çiftçiyi destekleyeceğine kendi üreticini desteklesen daha iyi olmaz mı? Bunların tamamı olacak” diye konuştu.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı yardımcısı adayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Balıkesir'de mitinge katıldı. Kürsüye ilk olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş çıktı. Yavaş, "Seçime mi gidiyoruz, savaşa mı gidiyoruz anlamadık. Siyasi partiler birbirinin rakibidir. Bizim karşımızda düşman filan yok. Herkesin farklı düşünmesi gayet normal. 'Teröristleri nasıl gömdüysek, muhalefeti de gömeceğiz' diyorlar. Bu nasıl bir dil?" dedi. Yavaş, "Ülkemizde uçurum çok açıldı. Koltuktan kalkmak istemiyorlar. Çocukları lüks araçlarla geziyor, çakarlı araçları bırakmak istemiyorlar. 31 Mart seçimleri öncesinde de Ankara'da rantı bırakmak istemiyorlardı. 16 milyar lirayı Ankapark'a gömdüler. Çocuklarına televizyon kanalı, spor kulübü aldılar" ifadelerini kullandı.

“85 MİLYON BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Mitingde coşkuyla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin makus tarihini bu meydanda yeneceğiz, tıpkı atalarımızın yendiği gibi. Türkiye'nin karamsar bir ortamda olduğunu, büyük sıkıntılar olduğunu, hayat pahalılığını, gençlerdeki umutsuzluğu biliyorum. Herkesin sıkıntısı var, derdi var. 21 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Ama artık değişimin zamanı geldi. Yeni bir ruha, yeni bir anlayışa ihtiyacımız var. Bir değişime ihtiyacımız var. Çok kutuplaştık, çok savrulduk; artık kucaklaşalım, barışmanın zamanı. Yeni bir anlayışı bu ülkeye getireceğim. Tamamen 85 milyonun bir arada yaşadığı bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. İnşa etmenin yolu sizden, sizin oylarınızdan geçiyor. Altı lider bir aradayız, birlikteyiz. Hepimiz huzur istiyoruz. Bölgenin şikâyetlerini de biliyorum. Çiftçi zarar eder mi? Buğday, arpa, yulaf, et, canlı hayvan dışarıdan geliyor. Sen yurt dışındaki çiftçiyi destekleyeceğine kendi üreticini desteklesen daha iyi olmaz mı? Bunların tamamı olacak. Onlar 5'li çeteler için çalıştılar, Bay Kemal vatandaşı için çalışacak. 85 milyon birlikte çalışacağız; Türkiye'nin büyümesi, kalkınması için çaba harcayacağız” dedi.