14 Mayıs’tan sonra ‘Mesajı aldık, kaygıları gideceğiz’ teminatı veren Kılıçdaroğlu ‘Yalanla, yanlış algılarla gerçek vatanseverleri oyalıyorlar’ dedi. Sandığın kilidini elinde tutan dört milyon küskün seçmene seslendi: Kadınlara eşya gibi bakanlara, millete işine geldi mi Kürt gelmedi mi PKK’lı diyenlere vatanımızı bırakmayacağız. Biz bu vatanı sokakta bulmadık. Üstünüzden ölü toprağını atıp sandığa gelin.

OY UĞRUNA NAMUSUMUZU ÇİĞNETİYORLAR

Biz bu vatanı sokakta bulmadık. Sınırda namusumuzu korumaktan aciz, başı bozuk insan selini seyreden, mülteci akını karşısında ithal oy ümidi uğruna kılını bile kıpırdatmayanlara vatanımızı bırakmayacağız.

ÇAKMA LİDER DEPREMDE KORKUDAN ASKERİ DURDURDU

Kapısında el pençe durduğu Rusya’nın güdümüne giren çakma dünya liderine, depremde korkudan askeri durduran, kan satanlara, kadınlara eşya gibi bakıp domuz bağıyla katledenlere vatanımızı bırakmayacağız.

İŞİNE GELİNCE MÜTEDEYYİN İŞİNE GELMEYİNCE FETÖ’CÜ

ABD ve FETÖ ile iş birliği yapıp milli orduya kumpas kuranlara, vatandaşımızı işine gelince Kürt gelmedi mi PKK’lı, işine gelince mütedeyyin gelmedi mi FETÖ’cü diye yaftalayan bu zihniyete vatanımızı bırakmayacağız.

GENÇLER AYAĞA KALKIN BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ

Vatanını seven sandığa gelsin. Bu vatanın gerçek sevdalıları, yalanlar ve yanlış algılarla sureti muhalefetten görünenlerle sizi oyalamak istiyorlar. Gençler ayağa kalkın. Sonuna kadar mücadele edip mutlaka kazanacağız.

Muhalefet, ikinci tur öncesi iktidarın ‘itham’ propagandası yürüttüğü üç başlığa yoğunlaşacak. Küskün seçmende tereddüt bırakmayacak üç net mesaj verilecek: Milyonları fakirleştiren ekonomik girdabı iktidar yarattı, çözecek kadrolar bizde. Terörle amansız mücadele yürütülecek. İnanç özgürlüğü teminat altında olacak, kazanımlar korunacak.

ASIL SORUN MİLYONLARI FAKİRLEŞTİREN EKONOMİK KRİZ

Karar'ın manşetinde yer alan habere göre, Hatalı politikalarla enflasyon patladı, TL eridi. ‘LGBT, terör ve darbe’ ithamları ekonomik krizi gölgelerken muhalefet asıl gündeme dikkat çekecek. Mutfakları ateşe atan yangının, dünyanın saygı duyduğu liyakatli kadrolarla söndürüleceği anlatılacak.

MEKTUP OKUTANLARA KARŞI TERÖRLE TOPYEKÜN MÜCADELE

‘Kandil’den destek alıyorlar’ iddiasının dayanağının olmadığı ortaya konulacak. Osman Öcalan’ın ekrana çıkarıldığı, FETÖ’nün zemin bulduğu vurgulanacak. Kürt meselesinin çözüm adresinin Meclis olduğu ancak teröre taviz verilmeyeceği de kaydedilecek.

‘DİYANETİN, BAŞÖRTÜSÜNÜN TEMİNATIYIZ’ MESAJI VERİLECEK

Muhafazakâr seçmeni manipüle etmeyi amaçlayan ‘Diyanet’i kapatacaklar, başörtüsü yasaklanacak’ tahriklerinin asılsız olduğu ifade edilecek. İktidar politikalarını tasvip etmeyen ancak sandığa da gitmeyen kesimlere kazanımların her şartta korunacağı izah edilecek. Daha çok inanç özgürlüğünün teminatı verilecek.

1805krt01a-tum.png

Millet İttifakı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için izleyecekleri yol haritasını belirlemek için bir araya geldi. Liderlerin toplantısı öncesi 10 günlük propaganda sürecine dair muhalefetin izleyeceği yola ilişkin iddialar gündeme geldi. DW Türkçe’ye göre Cumhur İttifakı’nda, ikinci tur kampanya döneminde deprem bölgelerine özel önem verilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kentlere ziyaretler gerçekleştirmesi planlanıyor.

Bu hafta sonu çalışmalara başlayacak olan Erdoğan ilk aşamada Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Malatya ve Kahramanmaraş’a gidecek. Bölge halkına yaraların sarılacağı mesajını verecek olan Erdoğan, ayrıca ittifakların birbirine yakın oy aldığı bazı illeri de ziyaret edecek. Miting yerine esnaf, kanaat önderi buluşmaları gibi buluşmalar gerçekleştirecek.

Kılıçdaroğlu’nun da miting yapmak yerine sahada daha aktif olacağı ve terörle işbirliği ithamına yönelik seçmenlere net mesajlar vereceği belirtiliyor. Terörün lanetleneceği, HÜDA PAR üzerinden iktidara yüklenileceği ifade ediliyor. Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılması, terörist başının mektubunun okutulması, FETÖ’nün devlete sızması gibi başlıklara değinileceği kaydediliyor. Milliyetçi söylemin ağırlık kazanması bekleniyor.

Ekonomik krizin etkilerine vurgu yapılacağı, Erdoğan’ın devam etmesi halinde mutfaktaki yangının büyüyeceğine işaret edileceği belirtiliyor. Ekonomideki sorunların liyakatli kadrolarla çözüleceğine dikkat çekileceği, bu isimlerden bazılarının açıklanabileceği kaydediliyor. İktidarın muhafazakar kesime dair kazanımların kaybedileceği şeklindeki propaganda karşısında ise dini özgürlüklerin teminat altına alınacağına dair mesajların daha sık verilmesi bekleniyor.

Öte yandan CHP Genel Merkezi’nden 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçim öncesinde çalışmalara dair yeni bir genelge yayınladı. “Vakit kaybetmeden başlıyoruz” ifadelerinin yer aldığı genelgede şunlar belirlendi: “26, 27 ve 28. dönem milletvekillerimiz saha çalışması yürütmek üzere görevlendirilecek. Belediye başkanları sahada kendi şehirlerinde çalışacak. Parti örgütü eksiksiz katılacak. Halkın iradesinin sandığa güvenli bir biçimde yansıması büyük önem taşımakta. İl başkanlarımız illerinde gerçekleşecek saha çalışmalarında eşgüdümü sağlayacak, il ve ilçe örgütlerimiz kadın gençlik kolları başkanı ve yönetimleri çalışmalara eksiksiz katılım sağlayacaktır.”