Başkent Ankara'da ayda bir seferde olsa evlerinde sofralarına kırmızı et koymak için ucuz et almak isteyen vatandaşlar Ulus’ta, iki bina arasına sıkışan yerde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kamuda Tasarruf Lafta Kağıt Üzerinde Kaldı Kamuda Tasarruf Lafta Kağıt Üzerinde Kaldı

Yüksek enflasyon ve yanlış hayvancılık politikaları sonucu serbest piyasada kırmızı et fiyatları tavan yaptı. Emekli maaşı ve asgari ücretle ev geçindirme mücadelesi veren dar gelirli vatandaşlar ise neredeyse yarı fiyatına satış yapan Et ve Süt Kurumu (ESK) mağazasının önünde Ramazan ayı öncesinde gecenin 3'ünde et kuyruğuna girmeye başladı. Ankara Ulus’ta Anafartalar Hali’nin arkasındaki iki bina arasına sıkışan satış noktasında vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. 

Serbest piyasada bir kilo kıymanın market ve kasaptaki fiyatı 450-500 TL, bir kilo dana kuşbaşı etin fiyatı ise 500-550 TL'ye dayandı. Sabit maaşlı ve dar gelirli vatandaşlar, Et ve Süt Kurumu’ndan bir kilo et alabilmek için gecenin bir vakti girdikleri kuyrukta saatlerce beklemeye devam ediyor.  Et ve Süt Kurumu'nda kıyma 229 TL’den, kuşbaşı ise 259 TL’den satılıyor. Ucuz et kuyruğuna girmek zorunda kalan vatandaşlar durumdan oldukça şikayetçi. 

"MEMLEKET GERİ GİDİYOR"

Milli Gazete'de yer alan habere göre, Kuyrukta bekleyen 73 yaşındaki Mehmet Şener, ''50-100 TL indirimli alayım diye geceden gelip sırada bekliyorlar. 'Memleket çağ atladı' diyorlar. Böyle çağ atlanır mı be. Memleket ilerledi… Ne ilerlemesi geri gidiyor. Üç dönem oyumu verdim, helal etmiyorum onlara. Ben sabah 6 buçukta ailemden üç kişi birlikte geldik. Ramazan için ikişer kilo kıyma için burada sıraya girmişiz'' dedi.   

Türkiye Yüzyılı'nda bu da oldu! Dar gelirliler Ramazan ayında ucuz et yemek için gecenin 3'ünde kuyruğa girdi

"ETİ UCUZA VERİYOR Kİ HALK SOKAĞA ÇIKMASIN"

Halis Yazıcı adlı vatandaş, "Evde torunlar var, babaları işsiz. Saat 5 buçukta yola düştüm ben buraya gelmeye. Neymiş bir kilo kıyma verilecekmiş. İnsan utanır şu görüntüye bakın. Eskiden kuyruk olurdu da ama şimdi millet sokağa çıkmasın diye buraya topluyorlar. Eti ucuza veriyor ki halk sokağa çıkmasın diye. Aldığım para 12 bin lira, 4 kişiyi geçindiriyorum. Ben sabah kalkarken sofradan doymadan kalkıyorum önce çocuklar yesin diye. Keyfinden gelen kimse yok. Kasapta kıymanın kilosu 500-600 lira. Çocuklar kıymayı ayda bir defa görmüyor" diye sitem etti.

KUYRUKTA BEKLEYİP ET ALAMADAN GERİ DÖNENLER VAR

Kuyruk nedeniyle daha önce et alamadan geri döndüğünü söyleyen 72 yaşındaki Fatma Yüzel de ''Bugün yine kuyruğun sonundayım. Alamazsam yine döneceğim. Namazı kıldık çıktık. Ne yapayım önümüzde Ramazan mecbur alacağız. Eşimden kalan emekli maaşım var, 9 bin lira. Evim de kira'' dedi.

"ÇETELERE VERİYORLAR

İsmini vermek istemeyen bir emekli ise ''Kendileri sarayda bol bol her şeyi yiyorlar emekliye bir şey vermedi. Ben 5 bin 500 TL eşimden ölüm aylığı alıyorum. Yoksa buraya gelir miydim? Oğlumdan habersiz çıktım geldim, sırf et için. Geç geldiğimizde de kalmıyor" derken bir başka vatandaş ise "Kendileri paşa gibi yiyip içip yatıyorlar. Ondan sonra emekliye 10 binden fazla vermem diyorlar. Çetelere veriyorlar halka gelince hepsi de fakir" ifadesini kullandı. 

"GELSİN HALKI BİR DOLAŞSIN"

Gece saat 3’te gelerek kuyruğa girdiğini söyleyen Bayram Deniz, ''Hiç Allah razı olmasın. Partileri gezene kadar gelsin halkı bir dolaşsın, milletin halini görsün. Ben 10 bin lira maaş alıyorum. Bir kilo et için buradayım'' diye konuştu.

Türkiye Yüzyılı'nda bu da oldu! Dar gelirliler Ramazan ayında ucuz et yemek  için gecenin 3'ünde kuyruğa girdi - Ekonomi haberleri

 "35 SENE ÇALIŞTIM ŞİMDİ ET KUYRUĞUNDAYIM"

Bir vatandaş da ''Ben sabah 6’da geldim. Kasapta et 600 lira. Benim maaşım olmuş 12 bin 500 lira, kasapta et 600 lira. Bunun nesini yiyeyim, nesine bakayım. 35 sene çalışmışlığım var devlete, et kuyruğundayım şu anda. Ben 76 yaşındayım. Niye geleyim et kuyruğuna" diye konuştu. 69 yaşında İsmail Işık, ''11 bin lira alıyorum, geçinsem niye burada kuyrukta bekleyeyim. Ramazan için iki kilo et alıp idare edeceğiz" dedi.