Türkiye’deki ekonomik kriz vatandaşı perişan hale getirirken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan ekonomi güzellemesi geldi. Yılmaz “11'inci büyük ekonomi konumundayız” diye konuştu.

Türkiye'de ekonomik kriz git gide derinleşirken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan oldukça ilginç bir açıklama geldi.

Türkiye'de artan enflasyon ve döviz kuru, ekonomik krizi derinleştiriyor. Hayat pahalılığı her geçen gün biraz daha artıyor, vatandaşlar temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Hal böyleyken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Türkiye’deki ekonomiyi öven bir açıklama yaptı.

"EN BÜYÜK 11. EKONOMİ KONUMUNDAYIZ"

Milli Gazete'de yer alan habere göre, 'Mersin İş Dünyası Buluşması' programında iş insanlarıyla bir araya gelen Cevdet Yılmaz, küresel ekonomi, makro politikalarla ilgili kısa bir değerlendirme yaptı. Konuşması sırasında krizle boğuşan Türk ekonomisini öven Cevdet Yılmaz 11. büyük ekonomi olduğumuzu ifade etti.

Cevdet Yılmaz şu ifadeleri kullandı

Türkiye Fazla Mesaide Zirvede: Avrupa’nın 4 Katı Fazla Türkiye Fazla Mesaide Zirvede: Avrupa’nın 4 Katı Fazla
"IMF'nin tahminlerine göre 17'nci büyük ekonomi olduk. Satın alma gücü paritesine göre ise 11'inci büyük ekonomi konumundayız. Daha da iyi noktaları inşallah kamuyla özel sektörde hep birlikte yürüyeceğiz. Bir taraftan büyümemizi, istihdamımızı sürdürmeye çalışırken diğer taraftan enflasyonla mücadele ediyoruz.
Enflasyonu düşürmek için kararlı bir şekilde ilan ettiğimiz politikaları hayata geçiriyoruz. Para politikamızı güncelledik. Maliye politikamızla kara politikalarımızı bir bütünlük içinde hayata geçiriyoruz. Diğer taraftan önümüzdeki dönem yapısal reformlara yoğunlaşacağız.
Verimliliği arttırıcı rekabet gücünü arttırıcı, yapısal reformlarla programımızı çok boyutlu değişik unsurlardan oluşan programımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın da bu programa verdiği güçlü siyasi destek son derece önemli. Dünyanın en iyi planlı programını da hazırlasanız arkasında güçlü bir siyasi irade yoksa bir anlam ifade etmez, raflarda bir doküman olarak kalır.