Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan bugünkü yazısında, 'Kur Korumalı Mevduat' hesaplarının ekonomiyi zora sokacağı tespitlerini ele aldı. "Kimi ekonomistler, bu hesapları “pimi çekilmiş bombaya” benzetirken kimileri de bu hesaplar olmasa çok daha ağır faturalar ödemek zorunda kalacağımızı iddia ediyorlar." diyen Ceyhan, "Biz ekonomistler ile kendilerini ekonomist sayanlar arasında bir değerlendirme yapmaya çalışırken doların alıp başını gittiğine tanık oluyoruz." yazdı.

"DİLERİZ EKONOMİSTLER YANILIR"

"Piyasanın verdiği işaretler, çarşı pazarda karşı karşıya kaldığımız zamlar, bir türlü önüne geçilemeyen kira artışları bize patlamanın çok uzakta olmadığını gösteriyor." diyen Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, "Ama bugün ama yarın “pimi çekilmiş bomba” etrafına zarar verebilir! Dileriz korkulan olmaz! Dileriz ekonomistler yanılır. Dileriz kendilerini ekonomist sayanlar haklı çıkar!" görüşünü savundu.

İşte, Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan'ın o yazısı:

Pimi Çekilmiş Bomba Gibi! 

Ekonomistler arasında KKM yani “Kur Korumalı Mevduat” hesapları ile ilgili birbirlerine zıt görüşler var.

Kimi ekonomistler, bu hesapları “pimi çekilmiş bombaya” benzetirken kimileri de bu hesaplar olmasa çok daha ağır faturalar ödemek zorunda kalacağımızı iddia ediyorlar.

Değerlendirme yapanlara baktığımız zaman ise karşımıza iki farklı görüşü dile getiren gruplar çıkıyor.

Bir ekonomistler var.

Bir de kendilerini ekonomist sayanlar var.

Ekonomistler KKM’leri “pimi çekilmiş bombaya” benzetirken kendilerini ekonomist sayanlar ise KKM’ler olmasa çok daha ağır bedeller ödeneceği görüşünü savunuyorlar.

Biz ekonomistler ile kendilerini ekonomist sayanlar arasında bir değerlendirme yapmaya çalışırken doların alıp başını gittiğine tanık oluyoruz.

Yani kendilerini ekonomist sayanların iddia ettiği gibi KKM’lerin dövizi kontrol etmekte yeterli olmadığını görüyoruz.

Evet, onlar yani kendilerini ekonomist sayanların ileri sürdükleri tezlerin bir kez daha işe yaramadığına tanıklık ediyoruz.

Ve KKM’lerin, ekonomistlerin ifade ettiği gibi “pimi çekilmiş bomba” haline geldiklerine karar veriyoruz.

Şimdi merak ettiğimiz konu bu bombanın ne zaman patlayacağı konusu!

Piyasanın verdiği işaretler, çarşı pazarda karşı karşıya kaldığımız zamlar, bir türlü önüne geçilemeyen kira artışları bize patlamanın çok uzakta olmadığını gösteriyor.

Ama bugün ama yarın “pimi çekilmiş bomba” etrafına zarar verebilir! Dileriz korkulan olmaz! Dileriz ekonomistler yanılır. Dileriz kendilerini ekonomist sayanlar haklı çıkar!

Dileriz bin bir türlü sorunla uğraşmak zorunda iken bir de ekonomik  deprem ile başa çıkmaya çalışmak zorunda kalmayız!

Ancak KKM hesaplarında biriken mevduat giderek kabardığı ve altından kalkılması güç bir hal aldığı görmezden gelinmemeli diyoruz.

Tek ekonomide işler iyi gitsin de “içimizdeki beyinsizler” hakaretini bile duymazdan gelir, dert edinmeyiz.