Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, Hazine ve Maliye Bakanı  Mehmet Şimşek'in ekonomiye ilişkin açıklamalarındaki detaya dikkat çekti. 

Mehmet Şimşek'in açıklamalarıyla önceki AKP ekonomi yönetimlerinin hatalarını ifşa ettiğini söyleyen Zeki Ceyhan, "Bozulan ekonomiyi yeniden rayına oturtması için görevlendirilen Mehmet Şimşek tarafından yapılan her açıklama AKP iktidarının bugüne kadar yaptığı ekonomik hataların itirafından başka bir şey değil!" ifadelerini kullandı.

"Oysa AKP yöneticileri bugüne kadar almış oldukları kararların hep doğru olduğunu savundular!" diyen Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, "Ve muhalefet sözcülerinin “yanlış yapıyorsunuz” uyarılarını hiç ciddiye almadılar." dedi.

"AKLIMIZLA DALGA GEÇİLMEZSE"

İşte, Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan'ın o yazısı: 

Yapılan Her Açıklama!

Bozulan ekonomiyi yeniden rayına oturtması için görevlendirilen Mehmet Şimşek tarafından yapılan her açıklama AKP iktidarının bugüne kadar yaptığı ekonomik hataların itirafından başka bir şey değil!

Oysa AKP yöneticileri bugüne kadar almış oldukları kararların hep doğru olduğunu savundular! Ve muhalefet sözcülerinin “yanlış yapıyorsunuz” uyarılarını hiç ciddiye almadılar.

Şimdi içlerinden biri “bu yapılan yanlıştı” diyor ve AKP yönetiminin hiç sesi soluğu çıkmıyor! “Hayır yaptıklarımız doğruydu” diyemiyorlar.

Zaten yaptıkları doğru olsaydı ekonomi yönetiminde böylesine büyük bir değişiklik yapmalarına gerek yoktu!

Bu tür farklı ekonomik görüş ayrılıkları farklı siyasi partiler arasında yaşanır.

Her parti iktidara geldiğinde nasıl bir ekonomik program uygulayacağını açıklar ve halk onları iktidara getirirse o programı uygular.

Başarılı olurlarsa ne âlâ! Başarılı olamazlarsa o zaman iktidar partisi değişir.

Ve farklı ekonomik programı olan parti, iş başı yapar. Son yıllarda böyle olmuyor.

Başarılı olsa da olmasa da hep AKP iktidar koltuklarında oturuyor.

Yani uyguladığı başarısız ekonomik programların faturasını hiç ödemiyor.   Başarısızlığın faturasını ödemedikleri gibi bir de “ekonomi yönetimi her zaman ehil ellerde oldu” diyerek baskın çıkmaya çabalıyorlar.

Aslında ülkeyi yönetenlerin söylediklerine inanmak istiyoruz.

Ama söylemleriyle ortaya koydukları icraat arasındaki tutarsızlık buna engel oluyor.

Diyoruz ki ekonomi her dönem ehillerde olsaydı böyle başarısızlıklar yaşanır mıydı?

Ve bozulan ekonomiyi yeniden rayına oturtması için Mehmet Şimşek gibi isimlere gerek duyulur muydu? AKP yönetimi hiç olmazsa bu tür açıklamalarla halkın karşısına çıkmasa!

Mehmet Şimşek gibi onlar da geçmişte izledikleri ekonomik programların yanlış olduğunu itiraf etseler ne kaybederler? Nasıl olsa hep iktidar koltuklarındalar! Hiç olmazsa aklımızla dalga geçilmese! Fena mı olur?