Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, Erbakan’a Rağmen Erbakancılık" Yapan AKP'lileri kaleme aldı:Prof. Dr. Necmettin Erbakan hayatta iken Hocaya sırt çevirenlerin, şimdi elde ettikleri haksız iktidarı devam ettirmelerinin yolu Erbakancılık'tan geçtiği için Erbakancılık yaptıklarını söyleyen Ceyhan, ortaya çıkan durumu “Erbakan’a rağmen Erbakancı görünmeye çalışma” olarak adlandırdı.

Erbakan'a rağmen Erbakancı kesilen AKP'lilerin, sağlığında AKP'ye son nefesine kadar karşı çıkan Erbakan Hocamıza yapamadıklarını vefatından sonra yapmaya çalıştıklarını belirten Ceyhan, yalanlarında vardıkları seviyeyi "merhum Erbakan Hocamızın aynen kendileri gibi düşündüğünü iddia etmekten geri kalmıyorlar" diyerek açıkladı.

Usta kalem, kendileri günahlarından tövbe etmek yerine, "merhum Erbakan Hocamıza uyma yerine onu kendilerine uydurmaya çabalıyorlar" dedi.

Ceyhan şöyle devam etti:

"Ve bugün merhum Erbakan Hocamızın yanından hiç ayrılmamış olanların, ona sırtlarını hiç dönmemiş olanların izlediği siyaseti 'ihanet' olarak adlandırıyorlar. Bu kadroların niyeti bizce malum! Dün sırt çevirdikleri Erbakan isminden bugün niye medet umduklarını biliyoruz. Yaptıkları işlerin merhum Erbakan Hocamızın hayata geçirmek istediği işler olduğunu ileri sürerek vatandaşın zihnini bulandırmaya devam ediyorlar. Ancak ne var ki arşivler, bu kadroların geçmişte yapmış oldukları konuşmalar ile dolup taşıyor. Dün kendilerini güçlü hissederken merhum Erbakan Hocamıza demediklerini bırakmayanların bugün onu sahipleniyor gibi görünmeye çalışmaları gerçekten ibret vesilesidir. Türkiye’de kimilerinin ne kadar basitleştiklerini göstermesi bakımından ibret vericidir."

Dün "biz artık yolumuzu ayırdık" diyenlerin, dün "biz Milli Görüş gömleğini sırtımızdan çıkardık" diyenlerin, dün "merhum Erbakan Hocamızdan 'tekerlekli sandalyedeki aciz adam'" diye söz edenlerin, dün, "bir trilyonun hesabını" isteyenlerin bugün çıkarları gereği Erbakan Hocayı sahiplenmeye kalkıştıklarını belirten Ceyhan, AKP'nin dün reddi miras yaparken de bugün Erbakan övgüsü yaparken de ilkesel davranmadığını dibine kadar çıkarcı davrandığını gözler önüne serdi.

Arşivleri anımsatan, Ceyhan, AKP'lilerin dünkü konuşmalarıyla bugünkü konuşmalarının uyuşmadığını akıl sahipleri için hatırlatıyor. Ekranlarda Erbakan Hocamıza sahip çıkıyor gibi yapanların ikiyüzlülüklerini yüzlerine vurdu.

Milli Gazete'nin usta kalemi Zeki Ceyhan son olarak şunları söyledi:

"Kuşkusuz bu yöntemle gerçek Erbakan sevdalılarını kafaya almaları mümkün değil. Erbakan’ın dedikleri de ortada, bugün onun yolundan gidenlerin takip ettikleri politikalar da ortada!"