Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, Kızılay'ın çadır satması olayında birbiriyle uyuşması mümkün olmayan 2 farklı bakış açısının ortaya konduğunu belirtti. Ayrımın, bu olayı 'skandal' olarak görenlerle bu olayı 'ortaya bir başarı konuldu' olarak görenler arasında olduğunu söyledi. 

Ceyhan, olayı başarı olarak görenleri şu şekilde anlattı:

"Satışın kâr amaçlı olmadığını ileri sürdüler. Maliyetine satıştan söz ettiler! Böyle bir satış yapılmazsa yeni çadırları üretmenin mümkün olmayacağını dile getirdiler."

Usta yazar, meseledeki bu iki uyuşmaz bakış açısının kökeninde, Kızılay'ın bir yardım kuruluşu olmaktan çıkarılıp ticari bir kuruluş haline getirilmesinin yattığını vurguladı.

Duayen yazar Zeki Ceyhan, "Yardım kuruluşu olarak kalsa elinde avucunda ne varsa hepsini deprem bölgesine göndermesi gerekecekti! Ama ticari bir kuruluş haline gelince ister istemez maliyet hesapları içine dalmışlar gibi görünüyor" dedi.

Olayın hem iktidar hem muhalefette tasvip edilmediğini aktaran Ceyhan, iktidar cenahının memnuniyetsizliklerini "keşke satmasaydı" diyerek belirttiğini söyledi. Hatta Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın satış işinden habersiz olduğunu söylediğini aktardı. Ceyhan, "Ama iş, olayın sorumluluğunu üstlenip istifa etmeye gelince 'ortaya bir başarı konulduğundan' söz edilmeye başlandı" dedi.

Olayların böyle anormal bir şekilde, birbiriyle uyuşması imkansız şekilde yorumlanmasında "suçluluk psikolojisi" içerisinde yapılan açıklamaların etkili olduğunu belirten Ceyhan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Peki, bu aşamada yapılması gereken ne? Elbette yapılacak iş her şeyi eski haline döndürmek. Yani Kızılay’ı yeniden 'yardım kuruluşu' haline getirmek."

Çadır üretip satacak ticari kuruluş bulmanın çok kolay olduğunu ancak zor günlerde tüm imkanlarıyla yardım yapacak kurum bulmanın zor olduğunu vurgulayan Milli Gazete'nin usta kalemi Zeki Ceyhan, seçimlerin yanında "AKP şimdi bir de bunların izahını yapmak zorunda!" dedi.