Milli  Gazete yazarı Zeki Ceyhan bugünkü köşe yazısında, AK Parti'de yaşanan seçim kaybetme korkusunu yazdı. "İktidar sözcüleri 14 Mayıs’ta yapılacak seçimleri her ne kadar “çantadaki keklik” ya da “sepetteki üzüm” gibi göstermeye çalışan açıklamalar yapsalar da “kaybetme kaygıları” ağır basıyor." tespitinde bulunan Zeki Ceyhan, "Kimi iktidar sözcülerinin “15 Temmuz’da yapamadıklarını 14 Mayıs’ta yapmaya çalışacaklar” şeklindeki sözleri de bu “kaybetme kaygısının” eseri! Önce böylesine “amuda kalkmış bir laf” ediyorlar, sonra da “bizden önce bunu Amerikalılar söyledi” diye yan çiziyorlar." yazdı.

"KAÇINILMAZ GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Öte yandan "Hem seçim kararı alıp hem de bu seçim darbe kokuyor demek neyin tezahürüdür? Elbette “kaybetme kaygısının” tezahürüdür!" diyen Ceyhan, "Ama atalarımız korkunun ecele faydası yok diyorlar. Korktuklarının başlarına gelmesi kaçınılmaz gibi görünüyor!" diyerek sözlerini noktaladı.

İşte, Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan'ın o yazısı:

Kaybetme Kaygısı!

İktidar sözcüleri 14 Mayıs’ta yapılacak seçimleri her ne kadar “çantadaki keklik” ya da “sepetteki üzüm” gibi göstermeye çalışan açıklamalar yapsalar da “kaybetme kaygıları” ağır basıyor.

Ve bu “kaybetme kaygısı” ile akla mantığa aykırı birtakım söylemlerle halkın kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Seçimi “siyasi darbe teşebbüsü” olarak göstermeye çalışmaları da bu yüzden olsa gerek!

Kimi iktidar sözcülerinin “15 Temmuz’da yapamadıklarını 14 Mayıs’ta yapmaya çalışacaklar” şeklindeki sözleri de bu “kaybetme kaygısının” eseri!

Önce böylesine “amuda kalkmış bir laf” ediyorlar, sonra da “bizden önce bunu Amerikalılar söyledi” diye yan çiziyorlar.

Velev ki böyle bir lafı onlardan önce Amerikalılar etmiş olsun! İnsan bu kadar abuk sabuk söylemi benimseyip tekrarlar mı?

İçlerinden biri bu tür söylemlerle karşımıza çıksa sürçülisan deyip geçeceğiz ama birinin ettiği lafın tartışması bitmeden bir diğeri benzer söylemlerle kafa karıştırmayı sürdürüyor.

İktidar değişikliğinin Türkiye’nin tam bağımsızlığına darbe olacağını savunanlar da eksik değil!

Yahu beyler, şu dilinizin altındaki baklayı çıkarsanız ve “biz seçim istemiyoruz” deseniz ya!

Yani seçimden korktuğunuzu açık seçik ilan etseniz ya!

Hem seçim kararı alıp hem de bu seçim darbe kokuyor demek neyin tezahürüdür? Elbette “kaybetme kaygısının” tezahürüdür!

Ellerinden gelse başkanlık sisteminin kendilerine verdiği güç ile “  seçimler yapılır ama iktidardaki parti asla değiştirilemez” diye bir kural ihdas edecekler.

Bu kadar korkuyorsanız, bu kadar endişeli iseniz niye seçim kararı aldınız? Niye “artık seçim meçim yok” demeye cesaret edemediniz!

Her ne kadar “biz meydanları doldurduk, ilk turda geliyoruz” diyorlarsa da yürekleri “kaybetme kaygısı” ile tutuşmuş vaziyette!

Ama atalarımız korkunun ecele faydası yok diyorlar.

Korktuklarının başlarına gelmesi kaçınılmaz gibi görünüyor!