İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yıkım kararı aldığı Üsküdar sahildeki kaçak kafeler, AKP'li Üsküdar Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı imar planı ile yangından mal kaçırırcasına yasal hale getirildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kaçak yapılara bakanlığın sahip çıktığını söyledi. İmamoğlu şöyle konuştu:

"Üsküdar sahilde işgalleri bir bir kaldırdık. Ta ki, bakanlık kaçaklara sahip çıkana kadar. Bu iki işgal Üsküdar Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın alelacele yaptıkları plan değişikliğiyle özel olarak korundu. Ülkemiz, işgali koruyan akıldan 14 Mayıs’ta kurtulacak."

İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun da yıkımdan bir video yayınlayarak belediye ve bakanlığın kaçak işletmeleri korumaya aldığını söyledi. Ongun şöyle konuştu:

"Kamuoyunun Bilgisine: Üsküdar Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Üsküdar Sahil’deki kamuya ait alanları işgal eden ve rant sağlayan bu gibi kaçak işletmeleri yıkmamızı engelleyip, korumaya almıştır."