Enflasyon Araştırma Grubu gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi. Türkiye'de enflasyon rakamları dur durak bilmeyen artışını sürdürdü.

Yapılan açıklamaya göre, yıllık enflasyon oranı (E-TÜFE) şubat ayında bir önceki aya göre artarak yüzde 126,91'e yükseldi. Bu durum, vatandaşların yaşam standartlarının düşmesine ve fiyat artışlarının daha da hissedilir hale gelmesine neden oldu.

Aylık enflasyon oranı ise yüzde 7,21 olarak kaydedildi. Ocak ayında ise yıllık enflasyon oranı yüzde 121,62 ve aylık enflasyon oranı ise yüzde 9,26 olarak gerçekleşmişti. Şubat ayındaki yükseliş, özellikle gıda ve enerji fiyatlarındaki artışlar nedeniyle meydana geldi.

Bu veriler, Türkiye'nin enflasyonla mücadele etmek için daha sıkı tedbirler alması gerektiğini gösteriyor. Ekonomik istikrar ve vatandaşların refahı için, enflasyon oranlarının düşürülmesi şart.

TÜİK’e göre tüketici fiyatları ocakta aylık yüzde 3,15 yıllık yüzde 55,18 arttı. ENAG ise şubat ayında enflasyonun yüzde 7.21 artarak yıllık enflasyonun yüzde 126.91’e ulaştığını bildirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Tüketici Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. TÜİK’in verilerine göre, TÜFE’deki değişim 2023 yılı şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 3,15, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 10, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55,18 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 71,83 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup %21,69 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise %74,34 ile lokanta ve oteller oldu.

ENAG YÜZDE 126 DEDİ

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise, şubat ayında enflasyonun yüzde 7.21 arttığını belirterek 12 aylık enflasyonun yüzde 126,91’e ulaştığını açıkladı.