Rapor Türkiye'de tecrübe edilen sorunu gözler önüne serdi. İnternet kullanımının oldukça yaygın olduğu Türkiye'de bu durumla tezat internet hızı ise oldukça düşük kaldı.

"WE ARE SOCIAL" RAPORUNDA TÜRKİYE'NİN İNTERNET ADAPTASYONU

We Are Social’ın yayınladığı son rapora göre; internet adaptasyonunda dünya ortalaması %64 iken, Türkiye’de bu rakam %83. Türkiye, internet adaptasyonu ve internet kullanımında dünya ortalamasının çok üzerinde.

EV İNTERNETİNDE 43 MPS, MOBİLDE 2.4 MPS DÜNYA ORTALAMASININ GERİSİNDEYİZ

İnternet bu kadar sık ve yaygın kullanılıyorken, mobil ve ev internet hızlarının dünya ortalamasının çok altında olan Afrika ülkeleri ile aynı seviyede olması dikkat çekti. Ev internet hızında dünya ortalaması 74 mps iken, Türkiye ortalaması 31 mps. Yine mobil internette dünya ortalaması 33.97 mps iken, Türkiye ortalaması 31.93 mps olarak ölçüldü.

GÜNLÜK 7 SAATİN ÜZERİNDE İNTERNETTEYİZ

Günlük internet kullanma süremiz 7 saatin üzerinde. İstanbul gibi büyük şehirlerde nispeten daha yüksek bağlantı hızları var. Anadolu'da, özellikle köylerde bağlantı hızları düşük. İnternetin hiç çekmediği yerler var. Telefon ve internet erişiminin ne kadar hayati olduğunu 6 Şubat’ta yaşadığımız son deprem bize gösterdi. İnternet servis sağlayıcılarının internet hizmetleri kalitesini artırmak için daha fazla yatırım yapmaları gerekiyor. Bu yatırımlar, hem günlük kullanım hem de acil durumlarda insanların iletişim kurmasını kolaylaştıracaktır.

Rapora göre, Türkiye internet adaptasyonu ve internet kullanımında dünya ortalamasının çok üzerinde bulundu. Öte yandan mobil ve ev internet hızları konusunda ise Afrika ülkeleri ile aynı durumda olduğu belirtildi.