Atina’nın Artemida banliyösündeki ıssız bir noktada önceki akşam meydana gelen olayda beşi bir otomobilde, biri de araç dışında öldürülmüş altı kişinin cesedi bulundu. Üstlerinden sahte Fransız pasaportu çıkan kişilerin Türk oldukları ortaya çıktı. İddialara göre saldırının perde arkasından Avrupa'da 6 yıldır kanlı savaşlara giren Sırp çetesi var. İstanbul'da Skaljari'nin elebaşı Jovan Vukotiç suikaste uğraşmıştı. Saldırın arkasından Daltonlar çetesi diye kendileri adlandıran liderliği Ömür Boyunun sürdürdüğü organize suç çetesi para karşılığında adam öldürüyor. Atina'da yapılan saldırının perde arkası olarak Jovan Vukotiç öldürülmesi yatıyor. Ömür Boyun çetesinin 1 ayda Avrupa da 9 üyesi kanlı suikastlerce öldürüldü. Ömer Boyun çetesinin uyuşturucu ve Suikastlere taşeronluk ettiği biliniyor 

Türk Emniyetinden alınan bilgilere göre ölenlerin arasında bulunan kişilerin İtalya’da bir süre hapis yatan Barış Boyun’un adamlarından Doruk Ersu Büyüktunç ile yine Boyun’a yakınlığıyla bilinen Abdurrahman Tekrü, Ömer Kanza, Ozan Kaan Tozlu, Barış Çağan, Burak Tahmaz da yer alıyor

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ ayrıntıları aktardı. Burçak Bozkuş'a konuşan Uludağ şu değerlendirmeleri yaptı;

Yunan polisini de gerçekten hayrete düşüren bir 6'lı infaz aslında bu. Şöyle; Atina'ya 43 km uzaklıkta Artemita beldesinde bu olay gerçekleşiyor. Sahte Alman plakasına sahip bir araç. Bu araçta 6 kişi bulunuyor ve plakası sahte. Seyir halindeyken bu araç motosikletli saldırganlar geliyor ve aracı yaylım ateşine tutuyor. Önce arka koltuktaki kişileri infaz ediyorlar. Daha sonra diğer koltukta oturan kişiyi infaz ediyorlar. Ve sürücü kaçmaya çalışıyor. Aslında o ilk saldırı anında yaralı olarak kurtuluyor. Fakat sürücü kaçmaya çalıştığı sırada o da yakından takip ediliyor ve yakın mesafeden ona da ateş edilerek infaz ediliyor.

Barış Boyun çetesinin birçok düşmanı da var. Mesela Haliç'te işledikleri bir cinayet var. Rakipleri olan bir organize çete üyesini öldürdüler. Diğer düşmanları olan çete lideri de kaçmıştı. Büyük ihtimaldir ki o çete lideri de düzenletmiş olabilir. Ya da Sırp mafya liderinin yakınları başka bir organize çeteyle anlaşmış, öldürtmüş olabilir. Bu organize suç dünyasında yaşanan kanlı bir infaz.

Bunlar kim? Barış Boyun organize suç örgütünün üyeleri aslında. Peki Barış Boyun suç örgütü kim? Bu da çok ilginç... İstanbul'da Türkiye'de birçok kanlı suikastlerin, cinayetlerin faili bir örgütü aslında bunlar. Organize, silahlı, acımasız bir suç örgütü.

Geçen nisan ayında aslında İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri büyük bir operasyon düzenledi ve Barış Boyun çetesi üyesi 131 kişi gözaltına alındı. Barış Boyun çetesi ilginçtir kamuoyunda çokça rastlanıyor. Son dönemde motosikletli silahlı saldırganlar onu vurdu, bunu vurdu, gece kulübüne saldırdı şeklinde haberler çıkıyor. Barış Boyun çetesi motosikletli saldırı, suikast tekniğini Türkiye'de yaygınlaştıran yeni bir çete aslında.

TETİKÇİLERİ BÖYLE SEÇİYORLAR

Şu konunun da altını çizmek istiyorum... Şöyle; Barış Boyun çetesi özellikle tetikçi olarak kullanacağı kişileri sosyal medyada silah kullanan, silah atan ya da şiddete meyilli olan genç arasından seçiyor ve onlarla bir şekilde temas kuruyorlar. Onlara konforlu bir yaşam vaadediyorlar. Daha sonra onlara suç işlettikten sonra diyorlar ki; 'Tamam. Artık sen bizim üyemizsin.' Ve suça bulaşan o genç artık bu çetenin bir ölüm makinesi haline geliyor.