İBB’nin 40 TL’ye 4 çeşit yemek sattığı kent lokantaları dar gelirlilerin yeni adresi oldu. 10 lokantadan biri olan Üsküdar’da kuyruğun sonu gelmiyor.

Ekonomik kriz, dört kişilik bir ailenin yaşam maliyetinin 53 bin TL’ye çıktığı İstanbul’da fazlasıyla hissediliyor. Geçimini zor sağlayan vatandaşlar askıda ekmek, daha ucuz ürün satan marketler peşinde... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaatleri arasında olan ve 10 tanesi hizmete giren “Kent Lokantaları” da son aylarda dar gelirli İstanbullulara nefes aldırdı. AKP’li belediyelerin yönettiği Üsküdar ve Çapa’daki kent lokantaları önünde oluşan uzun kuyruklar sosyal medyaya yansıdı.

Kent lokantaları açılışlarında yemekleri vatandaşlara İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dağıtıyor...

1 YILDA 1 MİLYON 820 BİN KİŞİ 

İBB’nin 40 TL’ye 4 çeşit yemek sattığı kent lokantaları her gün hınca hınç doluyor. Belediyeye ait lokantaları en çok öğrenciler ve emekliler tercih ediyor... Günde ortalama 7 bin 500 kişilik yemek hizmeti verilen kent lokantalarında, açıldığı 2022 yılından 2023 yılının sonuna kadar 1 milyon 820 bin kişi ucuz yemek yedi. İBB Lojistik Destek Merkezi’nin hijyenik mutfaklarında hazırlanan dört çeşit yemek listesinde çorba, ana yemek, yardımcı yemek, ekmek ve içecek var. Kent lokantalarının tamamında kadın personel istihdam ediliyor.

Menü her gün değişiyor...

10’u hizmette, hedef daha fazlasını açmak

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşları, hem ekonomik hem sağlıklı hem de lezzetli yemeklerle buluşturan Kent lokantaları şimdilik 10 yerde hizmet veriyor. Açılan Kent lokantaları; Avcılar, Bağcılar Çapa, Hisarüstü, Küçükçekmece, Pendik, Sultanahmet, Sultanbeyli, Ümraniye ve Üsküdar’da yer alıyor... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’da daha birçok ilçede Kent Lokantası’nı açma hedeflerinin olduğunu belirterek, “Öğrencilerin ve ihtiyaç sahiplerinin kaliteli ve uygun fiyatlı yemeğe ulaşabilmesi için Kent Lokantaları açıyoruz. Ekonomik zorluklara karşı dayanışma ve desteğimizi artıracağız” dedi. Kent Lokantaları, pazar günü dışında 12:00 ile 20:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Avrupa Birliği (AB)Mülteci Yardımının Hesabını Sordu, Ankara Kem-Küm Etti... Avrupa Birliği (AB)Mülteci Yardımının Hesabını Sordu, Ankara Kem-Küm Etti...

Öğrenci ve emeklinin gözde yeri

Kent lokantalarına en çok emekli ve öğrenciler rağbet gösteriyor. Onlar nedenini şöyle açıklıyor: “4 çeşit sıcak yemeği 40 liraya başka yerde bulmak imkansız. Aldığımız maaş düşük geçinemiyoruz,  öğrenci harçlığı ise belli. Böylesi yerler hepimiz için iyi oldu. En azından bir öğün de olsa aç kalmıyoruz. Umarım lokantaların sayıları çoğalır ve bu iyi hizmete iktidar engel koymaz.”