T24 yazarı Tolga Şardan, 2021 yılının Ekim ayında Trabzon'da ortaya çıkan Saadet Zinciri vurgunuyla ilgili yeni bilgiler paylaştı.

Trabzon'da İmer Group isimli şirketin, saadet zinciri yöntemiyle 450 milyon liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı. Şirket, müşterilerinin parasını kripto para, borsa ve yabancı yatırım fonlarında kullanıp yüzde 15 ile yüzde 20 arasında kar payı verme vaadiyle toplamıştı.

Ancak daha sonra bu kar paylarını da ödemediği belirlendi. Şirketin yöneticilerine yönelik eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirilmişti ve savcılık ve polisin uzun süren çalışmaları sonucunda şirketin faaliyetleri durdurulmuştu. İmer Group'un yönetim kurulu başkanlığını yapan Başak Şentürk'ün babası Zekai Şentürk ise şirketin kurucusuydu.

T24 yazarı Tolga Şardan, bugünkü yazısında aradan geçen 18 ayın sonunda vurgun olayında yeni bilgilerin ortaya çıktığını aktardı. Şardan'ın aktardığı bilgilerden Albayrak detayı dikkat çekti:

BERAT ALBAYRAK'IN ADI KULLANILDI

Verilerin analiz edilmesi sonrasında savcılığa sunulan bir başka dilekçede yine önemli iddialar ortaya atıldı. Veri analizi sonucunu açıklayan Avukat Şevket Baysal, "Başak Şentürk'ün Hamza Merdan adlı kişi arasındaki 16 Haziran 2021'deki WhatsApp yazışmasına göre, Trabzon'da yapılan bir toplantıda Şentürk'ün kurduğu dolandırıcılık şebekesinin başında başka bir devlet büyüğü olan şahsın ismini zikretmiştir. Yazışmalara göre Başak Şentürk müvekkil Kerim Altıay'a kumpas kurmadan önce dolandırdığı insanları, arkasında Berat Albayrak olduğu yalanı söylemiştir. Bugüne kadar bu şahsın beyanı ile müvekkil hakkında epeyce işlem tesis eden soruşturma makamlarının, niçin Berat Albayrak hakkında işlem tesis etmediğini de merak ediyoruz." görüşüne yer verdi.