AKP’den milletvekili aday adayı olmak için geçtiğimiz hafta TİGEM Genel Müdürlüğünden istifa eden Hasan Gezginç, makam aracı kıyağı ile ilgili şok bir açıklamada bulundu. Kendisi döneminde TİGEM yönetim kurulu üyesi Uşak eski Milletvekili Nuri Uslu, Teftiş Kurulu Başkanı Hüseyin Duran ve Özel Kalem Müdürü Deniz Civelek’e özel makam aracı tahsis edilmesine rağmen, yapılan açıklamada Gezginç’in görev yaptığı süre içerisinde hiçbir yöneticiye makam aracının tahsis edilmediğinin iddia edilmesi şaşkınlıkla karşılandı.

Konuyla ilgili olarak TİGEM’in twitten hesabından yapılan açıklamada, “TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç, 4 Haziran 2022 tarihinde Tarım İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına atanmıştır. TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç’in görev yaptığı süre içerisinde Kuruluşumuz tarafından hiçbir yöneticiye makam aracı tahsis edilmemiştir” dedi.

TİGEM’DE 8-10 TANE HİZMET ARACINI KİM KULLANIYOR?

Açıklamada kurumda bulunan tüm hizmet araçlarının yönetici ve personel ayrımı yapılmaksızın resmi hizmetlerin yerine getirilmesi amacıyla kullanıldığı iddia edilirken, kurumda bulunan hizmet aracı sayısı hakkında ise bilgi verilmedi.

BÜTÜN KURUM ÇALIŞANLARI TARAFINDAN BİLİNEN MAKAM TAHSİSLİ KIYAK KAMUOYUNDAN GİZLENMEYE ÇALIŞILDI!

Genel Müdürlük binası Ankara’da merkezi bir konumda bulunmasına rağmen kurumda 8-10 tane hizmet aracının bulunması, yapılan açıklamadaki çelişkiyi ortaya koyarken, hizmet aracı olarak kiralanan ancak bazı yöneticilerin özel kullanımına tahsis edilen araçlarla ilgili, kamuoyuna yanıltıcı bir şekilde bilgi verilmesi manidar bulundu. Kurum çalışanları tarafından bilinen bu gerçeğin kamuoyundan gizlenmeye çalışılması bir skandal olarak değerlendiriliyor.

 SÖZ KONUSU HABERLER GENEL MÜDÜRÜN İTİBARINI ZEDELEMEYE YÖNELİK YAPILMIŞ!

1.5 milyar lira borucu bulunan TİGEM’in kaynaklarının hoyratça kullanıldığını ortaya koyan makam aracı kıyağı ile ilgili kamuoyuna sağlıklı bir bilgi verilmezken, söz konusu haberlerin TİGEM Genel Müdürünün itibarını zedelemeye yönelik yapıldığı iddia edilerek geçiştirilmeye çalışılması da şaşkınlıkla karşılandı.

Kaynak: Milli Gazete /Sadettin İnan