Türkiye yaşanan ekonomik kriz ve artan dolar kuru tekstil sektörünü de zora soktu. Diğer sektörlerden iflas haberleri peş peşe gelirken Kale İplik AŞ, Fırat Elyaf AŞ ve Fiberteks Tekstil AŞ için konkordato talep etti.

Türkiye'nin tekstil sektöründeki köklü firmalarından Emek AŞ ve grubuna ait iki şirketin ardından yeni bir tekstil firması daha konkordato talebinde bulundu. 
Türkiye, son dönemde yaşadığı ekonomik krizin etkilerini pek çok sektörde hissediyor. Bu zorlu dönemde tekstil sektörü de olumsuz etkilenen sektörlerden biri oldu.

KALE İPLİK DE KONKORDATO TALEP ETTİ

Diğer sektörlerden gelen iflas haberleriyle birlikte, HalkTV'nin haberine göre, Kale İplik AŞ, Fırat Elyaf AŞ ve Fiberteks Tekstil AŞ, mali sıkıntıları aşmak için konkordato talebinde bulundu.

Tekirdağ  Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yapılan başvuruda, Kale İplik Sanayi ve Dış Ticaret AŞ, Fırat Elyaf Sanayi ve Ticaret AŞ ile Fiberteks Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ için konkordato talep edildi.

Bu adımlarla birlikte üç büyük tekstil şirketi de mali zorlukların üstesinden gelmek için konkordato yoluna başvurmuş oldu.. Mahkeme, başvuruya dayanarak 13 Eylül itibarıyla başlamak üzere bir yıllık kesin mühlet kararı verdi. Ayrıca, komiser heyeti olarak Özkan Yılmaz, Simla Turgutlugil ve Ferahnaz Seval Özel görevlendirildi. Şirketin ilk alacaklılar toplantısı 29 Kasım'da gerçekleşecek.

Kaynak: Milli Gazete