Cumhur İttifakı: Açılım Beklentisi Krizi Alevlendirdi Cumhur İttifakı: Açılım Beklentisi Krizi Alevlendirdi

İsrail'in Gazze'deki katliamlarına tepki gösteren Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Türkiye'nin İsrail ile ticaret yapmaya devam etmesini eleştirdi. Karamollaoğlu, vakti geldiğinde savaş suçlularından hesap sorulacağını belirterek, "Ama bunun hesabını sadece bu zalimlerden sormak kesinlikle yetmez. O zulme rıza gösterenler, o zulmü kınamakla yetinenler aynı akıbete duçar olmalı" dedi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, "İstanbul’dan Gazze’ye İşgale ve Ticarete Dur De" programı düzenledi. Programa; Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Birol Aydın ve partililer katıldı.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Gazze'de yaşananlarla ilgili şöyle konuştu:

“Şu anda dünyada belki de uzun zamandır görülmeyen bir katliama şahit oluyoruz. Hastaneler, okullar, camiler, ambulanslar bombalandı. Bu vahşet canlı olarak bütün dünyaya yayınlandı. Ama kendilerini gelişmiş kabul eden ülkeler ve onların müttefikleri, bunun içine Türkiye de maalesef dahil, sadece lal kesildiler. Sesleri çıkmadı. Hatta görmezden geldiler. Görmezden gelmeye de devam ediyorlar.

'BUNLARDA İNSANLIK NAMINA HİÇBİR ŞEY KALMAMIŞ'

Zulüm ebedi olmaz. Mutlaka bunun bir sonu gelecek. Ne zaman, nasıl bilemiyoruz. Bir gün gelir, şartlar olgunlaşırsa ‘Hadi Gazze’ye’ denildiği zaman geride kimse kalmamalı. Ahdettik, söz verdik. Bugüne kadar, tam olarak bilinmemekle beraber 30 binden fazla insan hayatını kaybetti. Bunların 15 binden fazlası çocuk. 10 bin civarında kadın var. Bunlarda insanlık denilen hiçbir özellik kalmamış.

'HESABI SADECE ZALİMLERDEN SORMAK YETMEZ'

Karar'ın haberine göre, Her gün gemiler yükleniyor, gıdasından silahına kadar. Dikenli tellere kadar. Her gün İsrail’e gemi gönderiliyor. Yüz milyonlar. İçimiz parçalanıyor ama fertler olarak elimizden de başka bir şey gelmiyor. Kahrediyoruz. Şundan emin olun. Bir gün bu zulüm bitecek. O zaman bunun hesabı mutlaka sorulacak. Ama bunun hesabını sadece bu zalimlerden sormak kesinlikle yetmez. O zulme rıza gösterenler, o zulmü kınamakla yetinenler aynı akıbete duçar olmalı.”