İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir toplantıda pasaportlar hakkında bilgi vererek "Bütün yeşil pasaportlar hususi pasaportlara dönebilir" dedi. Soylu ayrıca Türkiye'ye tahsis edilen yeşil pasaport miktarının aşıldığını belirtti.

İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Bakırköy İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda katıldığı seçim toplantısında pasaportlar hakkında konuştu. Yeşil pasaportla ilgili yaşanan sıkıntılara dair açıklamada bulunan Soylu, yeşil pasaportta dünyanın tahsis ettiği bir miktar olduğunu belirterek, bu miktarın aşıldığını söyledi.

'BELLİ BİR MİKTARI VAR'

Pasaportların durumu hakkında açıklamada bulunan Soylu, "Yeşil pasaport Türkiye'nin dış dünyayla münasebetlerinde, özellikle ihracat alanında, diplomatik ziyaretlerde, kurumların ziyaretlerinde elimizi çok güçlendiren bir süreçtir. Ve bu yeşil pasaportun da belli bir miktarı var. Yani dünyanın bize tahsis ettiği belli bir miktar var. Biz bu miktarı aşmak üzereyiz. Yani aştık da diyebiliriz aslında" dedi.

'HUSUSİYE DÖNEBİLİR'

Soylu, mevcut durumdan dolayı yeşil pasaportların hususiye dönebileceğine işaret ederek "Bu konu Dışişleri Bakanlığımız sürekli olarak tenkit edilmektedir. Yani bunu aşıyorsunuz diye. Şöyle bir durumla karşı karşıya kalabiliriz. Bütün yeşil pasaportlar hususi pasaportlara dönebilir. Ama ben bu konuda sorumluluğumu üzerime aldım. Bir çalışma yapacağımı söylemek isterim. Tabii şu da var. Yani siz kendi işiniz icabın yurt dışı seyahatlerinizi gri pasaportla yapabilme kabiliyetine sahipsiniz. Devlet bunu sizden imtina etmez" ifadelerini kullandı.