Türkiye'de 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerine ilişkin olarak Anadolu Ajansı'nın manipülasyon iddialarıyla birlikte yeni bir skandal ortaya çıktı. Yüksek Seçim Kurulu'nun ( YSK) seçim sonuçlarını açıklamasının ardından, birçok ilde Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve muhalefet partisine verilen oyların diğer aday ve partilere kaydırıldığı iddiası gündeme geldi. Islak imzalı oy tutanakları ile YSK verilerini karşılaştıran vatandaşlar, sosyal medyada bu iddiaları paylaştı.

Bu gelişmeler üzerine on binlerce yurttaş sosyal medyada tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlar, YSK'ya "itiraz sürecini uzatın" çağrısı yaparak seçimlerde şaibe olduğunu savundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan çağrıda ise "YSK'ya gidin" denildi. Vatandaşlar, oylarının çalındığını belirterek Kılıçdaroğlu'nu YSK'ya gitmeye çağırdı. Yeşil Sol Parti adına konuşan HDP YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, Yeşil Sol Parti'nin oylarının kaydırıldığı iddia edilen tüm sandıklara itiraz ettiklerini açıkladı.

Ayrıca Aydın'da Yeşil Sol Parti, Cumhurbaşkanlığı için kullanılan 16 bin 60 ve milletvekilliği için kullanılan 20 bin 253 oyun geçersiz sayılmasına itiraz etti. Yeşil Sol Parti, seçmenlerin yoğun olduğu Koçarlı, İncirliova ve Köşk ilçelerinde oyların yeniden sayılmasını talep etti.

Bu gelişmelerle ilgili tartışmalar devam ederken, seçim sonuçlarının adil ve şeffaf bir şekilde incelenmesi önem taşımaktadır.