Türkiye Raporu Direktörü Selçuki, “Hangi partiye asla oy vermezsiniz” anketinin sonuçlarını paylaştı. Selçuki, "AKP'ye destek mum gibi eriyor" diyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kötü haberi verdi.

Türkiye Raporu, ekim ayında Türkiye genelinde 26 ilde 2 bin kişi ile yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Araştırmaya katılanlara, “Hangi partiye kesinlikle oy vermezsiniz” diye soruldu. Anket hakkında Cumhuriyet gazetesine değerlendirmelerde bulunan Selçuki, "AKP'ye destek mum gibi eriyor" dedi.

Anket hakkında konuşan Selçuki şu ifadeleri kullandı:

"Belirli aralıklarla hangi partiye kesinlikle oy vermeyeceklerini soruyoruz. Soru bu şekilde sorulduğunda Türkiye’de yaklaşık bir yıldır devam eden yüzde 40-yüzde 60 muhalefet dengesinin sağlamasını da yapıyoruz.

"AKP’ye asla oy vermem” diyenlerinin oranı Şubat 2021’de yüzde 29.3'tü. 2020’den beri MHP’ye kesinlikle oy vermem diyenlerin yükseliş yaşadıktan sonra tekrar düştüğünü görüyoruz ancak AKP’ye oy vermem diyenlerin yükselişi devam ediyor. Bu oran her ay artıyor. AKP’nin işi zor.

Muhalefetin seçimi kazanabilmek için yapması gereken, altılı masanın öncülüğünde yüzde 60 potansiyelini en fazlaya çıkarmaya uğraşmaktır. Öte yandan, özellikle ekonomi nedeniyle iktidara kızgın olup da muhalefete oy vermek yerine oy kullanmamayı tercih edebilecek seçmeni ajite etmemesi lazım. Burada iktidarın işi daha zor. Zira muhalefetin temel hedefi eldekini muhafaza etmekken iktidarın hedefi gidenleri geri getirmek”