Aksoy Araştırma son anket sonucu bugün kamuoyu ile paylaşıldı. Seçim anketi sonuçlarına göre, Millet İttifakı şubat ayında adeta depar atarak Cumhur İttifakı'nı geçti. İşte çarpıcı son anket sonuçları

Son anket sonuçları… Aksoy Araştırma ‘bu pazar seçim olsa’ seçim anketi yaptı. Mayıs ayında seçim yapılmasına kesin gözüyle bakılırken son seçim anketi sonuçları da bir yandan gelmeye devam ediyor.

SON ANKET SONUCU: İTTİFAKLAR ARASINDA FARK AÇILDI

Aksoy Araştırma şirketinin yaptığı “Türkiye Monitörü Şubat Ayı Araştırması” başlıklı son anket sonucu paylaşıldı. Son anket sonuçlarıiki ittifak arasındaki farkı da gözler önüne serdi.

Aksoy Araştırma son anket  sonucu yüzde 95 güven aralığında yüzde 2,5 hata payı ile 1537 örneklemle 26 ilde elde edildi. 

Son anket sonuçları verilerine göre, AK Parti’nin  2022 yılının son çeyreğinde yakaladığı artış trendinin durduğu ve oy oranında son 2 ay içerisinde ciddi bir düşüş yaşadığını ortaya koydu.

Şubat ayı son anket sonuçları verisine göre, Millet İttifakı Cumhur İttifakı’nın %4,4 puan önüne geçti.

Aksoy Araştırma son anket sonuçları şöyle:

  • Cumhur İttifakı %38,9
  • Millet İttifakı %43,3

Aksoy Araştırma Kurucusu Ertan Aksoy, son anket sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “HDP seçmeninin muhalefetin adaylarına oy verme eğilimi yüksek.  Buradan yola çıkarsak muhalefet anlamlı farkla arayı açmış durumda. Bir diğer bulgu ise seçmende muhalefetin kazanacağına dair görüş %51,9 ile yeniden çoğunluk oldu. Özetle Şubat'ta muhalefet görece toparladı.” dedi.