Son dakika haberi... Saadet Partisi'nin destekleriyle, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da YENİAD Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Cansuyu Derneği tarafından depremzedelere hizmet için kurulan aşevinin hiçbir gerekçe gösterilmeden 2 saat içinde kaldırılması istendi. 

Söz konusu skandal karar, bugün Malatya Vali Yardımcısı Mehmet Öz tarafından yetkililere bildirildi. 

“BU KARARI KAMUOYUNUN VİCDANINA SUNUYORUZ”

Günde 10 bin kişiye sıcak yemek ikramı verilen aşevinin kaldırılmasına Saadet Partisi tepki gösterdi.

Saadet Partisi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Malatya’da partimizin destekleriyle kurulan, günlük 10 bin kişilik sıcak yemek ikramı yapılan aşevimiz, Malatya Valiliği tarafından herhangi bir gerekçe olmaksızın 2 saat içinde kaldırılması Malatya İl Başkanımız Mustafa Canbay’a iletilmiştir. Depremin ilk günlerinden itibaren büyük bir fedakarlık ve gayretle dayanışma içersinde depremzedelere hizmet veren aşevimizin kapatılması kararını kınıyor ve bu kararı kamuoyunun vicdanına sunuyoruz.” denildi. 

KARAMOLLAOĞLU: BU BAĞNAZLIK VE AYMAZLIKTAN VAZGEÇİN

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da karardan derhal vazgeçilmesi yönünde çağrıda bulundu. 

Sosyal medya platformu Twitter hesabından paylaşımda bulunan Karamollaoğlu, “Partimizin öncülüğünde Malatya'da kurulan ve günlük 10 bin kişilik yemek ikramı yapılan aşevimizi hangi gerekçe veya korkuyla kapatma kararı alıyorsunuz? İktidarı uyarıyorum; bu yanlış kararınızdan ve süreç boyunca sergilediğiniz bu bağnazlık ve aymazlıktan derhal vazgeçin.” dedi.

Aşevi kararına Karamollaoğlu'ndan tepki: Bu bağnazlıktan vazgeçin - Son  Dakika Haberler

'HANGİ KORKUYLA KAPATMA KARARI ALIYORSUNUZ?'

Sosyal medya hesabından Valilik kararına tepki gösteren Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu, iktidara seslendi. Karamollaoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Partimizin öncülüğünde Malatya'da kurulan ve günlük 10 bin kişilik yemek ikramı yapılan aşevimizi hangi gerekçe veya korkuyla kapatma kararı alıyorsunuz?

İktidarı uyarıyorum; bu yanlış kararınızdan ve süreç boyunca sergilediğiniz bu bağnazlık ve aymazlıktan derhal vazgeçin!"