Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da silahlı saldırıya uğrayarak öldürülmesinin ardından Eski Soma Ülkü Ocakları Başkanı Ensar Sonkaya, Ateş için lokma dağıttı. Hepsini eski başkanların organize ettiğini belirten ve MHP kanadından taziye gelmemesine ilişkin açıklama yapan Sonkaya, "İnsan bazı şeylere kırılıyor tabii" dedi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da silahlı saldırıya uğrayarak öldürülmesinin ardından iktidar ve MHP kanadı uzun süre sessizliğini korudu. Muhalefet ise bu sessizliğe tepki gösterirken cinayetin aydınlatılması için çağrıda bulundu.

AK Parti'nin konuya ilişkin sessizliğini geçtiğimiz günlerde parti Sözcüsü Ömer Çelik bozdu. Çelik, cinayete ilişkin Emniyet'in soruşturmasının devam ettiğini belirtti. MHP kanadından Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın konuştu. Yalçın ise Sinan Ateş'in ismini kullanmadan yaptığı açıklamada MHP'nin bazı suçlamalara maruz kaldığını ileri sürerek tepki gösterdi.

Suç örgütü liderliği, yağma ve tehdit gibi birçok suçtan hüküm giymiş olan Kürşat Yılmaz, uzun yıllar cezaevinde kaldıktan sonra geçtiğimiz sene tahliye olmuştu. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin övgüyle bahsettiği Yılmaz, Sinan Ateş suikastına ilişkin yaptığı açıklamada "Türk Silahlı kuvvetlerinde general bir zamanlar ülkü ocaklarında genel başkan olsalar da bu kurumlara sızmış FETÖ ajanlarıdır ancak" demişti.

Bu sessizlikten ise bazı MHP üyelerinin rahatsız olduğu ileri sürülmüştü. Sosyal medyada kimi MHP üyeleri istifalarını paylaşmıştı.

1672932156017-1.jpeg

HAYIR LOKMASI DAĞITTILAR

Bugün ise Manisa ve İzmir’de eski Ülkü Ocakları başkanları, Sinan Ateş için lokma dağıtarak sosyal medyadan çeşitli fotoğraflar paylaştılar. Eski Soma Ülkü Ocakları Başkanı Ensar Sonkaya organize ettiği lokma dağıtımına dair T24’ten Hazar Dost'a yaptığı açıklamada “Manisa’nın dört ilçesinde hayır lokması dağıtıldı fakat hepsini eski başkanlar organize etti. Belki aktif görevdeki başkanlar kendi içlerinde hayır duası okuyorlardır” dedi.

1672932174926-2.jpeg

'TEPKİ DEĞİL VEFA'

Sonkaya, lokması dağıtımının MHP ya da Ülkü Ocakları’na tepki olarak yapılmadığını belirtirken eski başkanlarına ‘vefa’ amacıyla düzenlendiğini söyledi. Bazı MHP ve Ülkü Ocakları Başkanları’nın nezaketen kendilerine ulaşarak “Yapabileceğimiz bir şey var mı?” diye sorduklarını aktaran Sonkaya, görevdeki isimlerin lokma dağıtımına katılmadığının altını çizdi.

'BİR AÇIKLAMA YAPILMASINI İSTERDİK'

Sonkaya, hayır lokması için görevdeki bazı MHP ve Ülkü Ocakları Başkanlarının maddi destekte olduğunu söyledi. Sonkaya, MHP ve Ülkü Ocakları’nın taziye yayınlamamasına ilişkin de “İnsan bazı şeylere kırılıyor tabii. Böyle bir durumda yukarıdan bir açıklama yapılmasını isterdik. Belki bir bildikleri vardır” diye konuştu.

Kaynak: Karar