Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi sonrası sessizliğine gömülen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu konuyla ilgili ilk kez grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli beklenen konuşmasında “Menfur cinayetin içine tertemiz davamızı çekmek için kudurmuş gibi faaliyete giren kansızlara eyvallah etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta  Ankara’da silahla 5 el ateş edilerek öldürülen Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in ölümüyle ilgili bir çok spekülasyon ortaya atılırken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin cinayete yönelik açıklamalarda bulunmaması kafaları karıştırmıştı. Cinayetle ilgili MHP hakkında bir çok iddia ortaya atılırken günlerdir beklenen konuşmayı Bahçeli MHP’nin grup toplantısında yaptı.

"KANSIZLARA EYVALLAH ETMEYECEĞİZ"

Sinan Ateş’in öldürülmesi sonrası Adli ve idari soruşturma sürecinin yapılabilmesi için sabırla beklemeye koyulduklarını söyleyen Bahçeli“Menfur cinayetin içine tertemiz davamızı çekmek için kudurmuş gibi faaliyete giren kansızlara eyvallah etmeyeceğiz. Sabrın boyun eğmek değil, mücadele etmek olduğunu cümle aleme göstereceğiz. Tek başıma da kalsam davayı çiğnetmeyeceğim. Tek bir ülküdaşımı ezdirmeyeceğim. Sonu ölüm de olsa surda gedik açtırmayacağız. Karın ağrısı çekenlere bir cinayet üzerinden siyasi kurgu yapanlara tekrar haykırıyorum ki adayımız belli, kararımız nettir. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep  Tayyip Erdoğan'dır. MHP milletinde ve devletinde erimiş, bu uğurda her meşakkati göze almış bir kahramanlık mefkuresidir. Hunhar suikast huku buldu bu kanlı olay gerçekleşir gerçekleşmez sabırla beklemeye koyulduk. Adli ve idari soruşturma sürecinin yapılabilmesi için her gelişmeyi takibe başladık. Güpegündüz işlenmiş cinayet vardı. Bilmediğimiz göle girmeyeceğimiz herkesin malumu. Saldırıdan hemen sonra MHP'ye organize ve örgütlü saldırı ivme alarak hız kazandı” diye konuştu.

Kaynak: Milli Gazete