Gelecek Partili Selçuk Özdağ, 3 Mart'tan bu güne Millet İttifakı arasında yaşanan sorunları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Özdağ, 13 aydır birlikte oldukları ittifak partilerini kastederek, "13 ayın en uzun gecesi dündü' şeklinde konuştu. Özdağ, aynı zamanda, Akşener'in Millet İttifakı'na sunmuş olduğu İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı fikrinin Gelecek Partili Feramuz Üstün'e ait olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i bugün ziyaret etmeleri sonrasında, İYİ Parti'den sürpriz bir teklif geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Belediye başkanlarımıza ziyaretleri sırasında, seçilecek cumhurbaşkanının icracı yetkili yardımcıları olmaları teklif edilmiştir" ifadelerini kullanarak, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcıları olmalarını istediklerini açıkladı. Reuters'ın geçtiği habere göre; CHP de Akşener'in bu teklifini kabul etti.

MİLLET İTTİFAKI TOPLANDI

Saadet Partisi ev sahipliğinde bir araya gelen altı partinin genel başkanları saat 16.00'da toplantıya başladı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Saadet Partisi Genel Merkezi binasına giriş yaptı.

SELÇUK ÖZDAĞ ANLATIRKEN DUYGULANDI

Şu sıralarda gerçekleşen Millet İttifakı toplantısı öncesi Halk TV yayınına konuşan Gelecek Partili Selçuk Özdağ dört günlük süreci anlatırken duygulu anlar yaşadı.

Özdağ, genel başkanları Ahmet Davutoğlu'nun ve kendilerinin bu zaman diliminde hiç uyumadıklarını belirterek, "Millet için siyaset yapmak zorundayız" dedi.

Özdağ, o günleri şu ifadeler ile anlattı:

"Partilerle 13 aydır beraberiz dün 13 ayın en uzun gecesiydi. Sayın genel başkan hiç uyumadı. Tabii bizler de uyumadık. Duygusal bir insan değilim ama duygusallaşıyorum, kusura bakmayın. Milletimiz adına siyaset yapmak mecburiyetindeyiz, kendimiz için değil. Demokrasi için, cumhuriyet için, evine ekmek götüremeyenler için, işsizler için, yoksullar için, yasaklı olanlar için, sokakta kağıt toplayarak çocuklarını okutanlar için, hala köylerde doğal gazı olmayanlar için siyaset yapmak mecburiyetindeyiz.

Çok zengin bir ülke. O zenginliği paylaşmak mecburiyetindeyiz. Ve bu diplomasiyi yürüttük. Çok şükür bir noktaya geldi."

'FERAMUZ ÜSTÜN'ÜN FİKRİYDİ'

Selçuk Özdağ, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcıları olma yönündeki tekliflere de değinerek, "Mansur Yavaş ve İmamoğlu'na Cumhurbaşkanı yardımcılığı fikri, Gelecek Partili Feramuz Üstün'ün fikriydi" dedi.