Türk Lirasında değer kaybı sürerken biz ekonomi bakanı ise gelecek talimatları beklemeyi sürdürüyor.

Dolar kuru hakkında verdiği tahminler ile sık sık gündeme gelen ekonomist Selçuk Geçer bu kez çok önemli bir iddiada bulundu.

BU KEZ DURDURULAMAYACAK

Türkiye'nin sıcak para imkanın kalmadığını dile getiren Geçer, dolar kurundaki yükselişin yukarı yönlü hareketine devam edeceğini açıkladı. Dolar kurunun yaklaşık 2 hafta sonra ciddi yükseliş kaydedeceğini dile getiren uzaman isim doların 24 ila 25 lira seviyesinde fiyatlanmasını beklediğini söyledi. 

İSLAM MEMİŞ'TE UYARDI

Selçuk Geçer'in söz konusu iddiasına karşın ise İslam Memiş yastık altında dolar bulunduran vatandaşların paralarını bozdurmaması gerektiğini ifade ederek, döviz borcu bulunanların ivedi şekilde borçlarını kapatması gerektiğini söyledi.

Küresel piyasalardaki dalgalı seyir devam ederken Türk Lirasındaki değer kaybı ise durmak bilmiyor.

ABD'de enflasyonun sabit kalması ile Amerika Merkez Bankası'nın yeniden 50 baz puan faiz arttırımına gidebilme ihtimali dünya da dolar kurunun yeniden yükselişe geçebileceğini anımsatıyor. 

Türkiye'de yaşanan deprem nedeni ile harcamanın artması enflasyonu; Enflasyon ise liraya doğrudan etki edebilir. Öyle ki Ticaret açığımızın geçtiğimiz yıl 110 milyar dolar seviyesinde idi. Bu yılsa 50 milyar dolar artarak 160 milyar dolar bandına çıkabileceği ihtimali endişeleri arttırıyor. Buna istinaden de kapalı çarşı piyasası ile banka farkları giderek yükseliyor. Bu durumun iyi sonuçlar doğurmayacağı ise belli.

Bu durum biraz daha devam edecek gibi duruyor. Öyle ki Kapalıçarşı da dolar kuru 19 lira 17 kuruş seviyesinde bulunurken, Bankalarda 18 lira 86 kuruş bandından işlem görüyor. Bu gidişle dolar kurunun sert bir hareketle 19 liranın üzerine çıkması ihtimali ise güçleniyor.