Türkiye’nin Rusya’dan aldığı doğal gaz için yapacağı 600 milyon dolarlık ödemeye ilişkin erteleme kararı geldi. İlk ödemenin 2024’te yapacağı belirtildi. Borcun ertelenmesi Rusya lideri Putin'in Türkiye'de gerçekleşecek olan seçimlere müdahale edeceği iddialarını artırdı.

İngiltere merkezli Reuters Haber Ajansı'na konuşan kaynaklar, Türkiye'nin Rusya'ya 600 milyon dolarlık doğal gaz faturası ödemesinin 2024'e ertelediğini açıkladı. 600 milyon dolarlık ödemenin 4 milyar dolara kadar çıkabileceği belirtildi. Kaynaklar, "Resmi olarak 600 milyon dolarlık bir ödeme gelecek yıla ertelendi. Bunda enerji fiyatlarındaki artışın çok büyük etkisi oldu" dedi.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ödemelerinin ertelenmesi konusunda Ankara ile Moskova'nın mutabakata vardığını açıklamıştı.

Rusya ve Türkiye enerji bakanlıkları ile Gazprom ve Botaş'tan henüz bir açıklama gelmedi. Rusya'nın doğal gaz borcu ödemelerini ertelemesi Türkiye’de yapılacak seçimlere müdahale olarak değerlendiriliyor.