Türkiye'nin kaderinin belirleneceği seçime 5 gün kala MetroPOLL Araştırma Şirketi çarpıcı bir anket yayımladı. Buna göre mevcut İBB Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum’un yaklaşık dokuz puan önünde.

MetroPOLL Araştırma, merakla beklenen İstanbul seçimlerine ilişkin son anketini yayımladı. Seçmene “31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde İBB Başkanlığı için hangi partinin adayına oy verirsiniz?” sorusu yöneltti.

Devlet Neyi Bekliyor: ''Türkiyeyi Hedef Alan Bir Aşağılama, Milli Güvenlik Boyutu Olan Bir Konuda Milleti Utandırmayın’' Devlet Neyi Bekliyor: ''Türkiyeyi Hedef Alan Bir Aşağılama, Milli Güvenlik Boyutu Olan Bir Konuda Milleti Utandırmayın’'

MetroPOLL’ün verilerine göre CHP’nin adayı ve mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 39,2 ile rakibi AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum’un yaklaşık 9 puan önünde.

Seçmenin yüzde 30,4’ü ise Murat Kurum’a oy vereceğini söylüyor.

chp-copy.jpg

MetroPOLL Araştırma’nın anket sonuçlarına göre, DEM Parti’nin adayı Meral Danış Beştaş yüzde 3,2, YRP’nin adayı Mehmet Altınöz yüzde 2,4, Zafer Partisi’nin adayı Azmi Karamahmutoğlu yüzde 2,0, İYİ Parti’nin adayı Buğra Kavuncu yüzde 1,6 oy alıyor.

zz-copy.jpg

Kararsızların dağıtıldığı tabloda ise Murat Kurum’un oyu yüzde 37,2’te kalırken Ekrem İmamoğlu’nun oyu ise 47,9 ölçüldü.