Avrupa Birliği (AB)Mülteci Yardımının Hesabını Sordu, Ankara Kem-Küm Etti... Avrupa Birliği (AB)Mülteci Yardımının Hesabını Sordu, Ankara Kem-Küm Etti...

Bankacı Seçil Erzan’ın futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı olaya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Eski Galatasaraylı futbolcu Emre Çolak, Galatasaray'ın eski tercümanı Musa Mert Çetin ve eski futbolcu Ayhan Akman'ın, Erzan’a gönderdiği mesajlar ortaya çıktı. Çetin mesajında, “Yine kayıpsın Allah sonumuzu hayır eylesin” diyor.

Ünlü futbolcularının da aralarında bulunduğu kişileri dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan banka müdürü Seçil Erzan'ın el koyulan cep telefonu üzerinde yapılan ön inceleme raporu dava dosyasına girdi.

EMRE ÇOLAK ARAMIŞ AMA ULAŞAMAMIŞ

3 milyon 200 bin dolarla fona Arda Turan ve Emre Belözoğlu'ndan sonra en fazla parayı kaptıran üçüncü isim Emre Çolak'ın Erzan'a 7 Nisan'da, "Seçil Hanım bekliyorum 2 saat oldu. Şaka mı yapıyorsunuz ya? Seçil Hanım?" şeklinde mesaj attığı belirlendi. Çolak'ın aynı gün saat 15.22'de ise WhatsApp üzerinden Seçil Erzan'ı aradığı ancak ulaşamadığı görüldü.

'YİNE KAYIPSIN ALLAH SONUMUZU HAYIR EYLESİN'

Sabah'ın haberine göre, Seçil Erzan'a para veren ve mağdur isimlerden bir tanesi de, 75 bin dolarını kaptıran Galatasaraylı kaleci Fernando Muslera'nın ve takımın da bir dönem tercümanlığını Musa Mert Çetin'indi. Çetin'in Erzan'a, "Yine kayıpsın Allah sonumuzu hayır eylesin. 1 bekliyor biliyorsun (Muslera'nın 1 milyon doları beklediğini kastediyor). Aman daha azı olursa beni yorma hiç hayatta gitmem evine zaten o beni almaz. Herif telefonlarımı açmıyor. Sıkıldım zaten artık ne oluyorsa olur, onu durduracak bir kredim kalmadı" şeklinde veryansın ettiği belirlendi.

Çetin'in parasını Erzan'dan almayan Muslera'nın olduğu değerlendirilen mesajları da Erzan'a iletti. Mesajda, "İftardan sonra sendeyim parayla dedim. Zaten aksi olursa görürsün ne olacağını dedi. Seçil ben iftarı yapıp direkt sana gelirim. Seço neredesin cebin kapalı? Sen bunu bize nasıl yaparsın ya? Ne oldu senin Allah korkuna" dedi.

Yine Çetin'in öğlen 15.03'te Erzan'ı aradığı ancak aramanın cevapsız bırakıldığı saptandı.

ERZAN: AYHAN AKMAN'DAN YÜKLÜ MİKTARDA ALACAĞIM VARDI

Erzan'ın ifadelerinde, "Ayhan Akman'a hiçbir borcum bulunmamaktadır. Aksine kendisinden yüklü miktarda alacağım vardı" dediği Ayhan Akman'ın mesajları da dosyada yer aldı. Akman, 7 Nisan Cuma günü, "Ben artık bu işi soracağım haberin olsun" dediği, Erzan'ın bu mesaja herhangi bir cevap vermediği görülürken, Akman'ın 3 gün sonra, Erzan'ın gözaltına alındığı tarih olan 10 Nisan'da bir daha mesaj atarak, "Aramayı düşünüyor musun beni" şeklinde sitemli bir mesaj attığı ancak buna da cevap alamadığı görüldü.

Seçil Erzan’ın korktuğu isim belli oldu: Neden benden korktuğuna anlam veremedim

Ünlü futbolcuların yüksek kâr vadiyle dolandırıldığı fon davasında yeni gelişmeler yaşandı. Gazeteci Dinçer Gökçe, ünlü isimlerden kayıt dışı para olarak fon kuran bankacı Seçil Erzan'ın, ifadesinde korktuğu için ismini vermek istemediği kişinin Cüneyt Demir olduğunu ileri sürdü. Demir, Erzan’ın kendisinden neden korktuğunu ve böyle bir şey niçin söylediğini anlam veremediğini söyledi.

Seçil Erzan’ın korktuğu isim belli oldu: Neden benden korktuğuna anlam veremedim

Son günlerde gündemden düşmeyen Seçil Erzan’ın odağında olduğu dolandırcılık dosyasında yeni iddialar ortaya atıldı. Çok sayıda kişiden 44 milyon dolar toplamakla suçlanan Erzan’ın 3 Mayıs’taki savcılık ve ifadesi ve 20 Kasım’daki ilk duruşmada kullandığı bazı ifadeler dikkat çekti. Bankacı Erzan'ın ifadesinde "Tam tarihini hatırlayamadığım bir gün Kapalıçarşı’da birinden para almıştım ancak bu şahıstan korktuğum için halihazırda ismini kesinlikle vermek istemiyorum" demişti.

Halk TV muhabiri Dinçer Gökçe, canlı yayında bu ismin Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşayan Cüneyt Demir olduğunu anlattı.

Gökçe, "Cüneyt Demir, halihazırda açılan davada ne müşteki ne sanık. Aslında dosyada var. Dosyada kamuoyunun bildiği isimler var, bir de bilmediği isimler var. Cüneyt Demir de onlardan. Cüneyt Demir bankanın teftiş kurulu raporuna göre, 11 Nisan günü banka müfettişleriyle görüşüyor. Kendisinin Seçil Erzan'a 150 bin dolar para verdiğini, bu parayı 15-20 gün için verdiğini söylüyor. Hatta diyor ki, '23 Mart günü Seçil Erzan'ın evine gittim, paramı istedim. Seçil Erzan da bazı sorunlar var, parayı şu anda veremiyorum ancak vereceğim dedi' diyor" ifadesini kullandı.

'11 SUÇ KAYDI, 3 DAVASI VAR'

Hem Demir hem de Erzan'ın avukatıyla görüştüğünü aktaran Gökçe, "Bu isim kim diye araştırdık. Cüneyt Demir olduğunu teyit ettim. Seçil Erzan'ın avukatıyla da konuştum, o da teyit etti. En son yayına gelmeden önce Cüneyt Demir'le de görüştüm. Seçil Erzan'ın neden korkmuş olabileceğine dair bir emare Cüneyt Demir'in suç kayıtları ve yürüyen davalarına bakalım. Emniyette Cüneyt Demir'in 11 tane suç kaydı var. 2021'de Tekirdağ'da tehdit ve hakaretten, 2021'de fuhuşa teşvik etmek, aracılık veya zorlama -bunun sebebi de işlettiği otel-, daha sınai mülkiyet kanuna muhalefet var. Fakat akabinde Antalya'da 2017'de açılmış bir dolandırıcılık davası var. Kendisi Çorlu'da yaşıyor fakat Adana, Karaman hatta Kayseri başka yerlerde de dosyası varmış, kendisi söyledi. Emniyette 11 suç kaydı, 3 tane de dava dosyası var" dedi.

"Seçil Erzan'ın avukatına bir tehdit olup olmadığını sordum" diyen Dinçer Gökçe, "Şunu söyledi: 'Ben ifadede vardım. Cüneyt Demir'le ilgili savcı sorunca o bahse çok girmek istemedi. Sebebi de şu, dosya zaten kalabalık, savunma yapacağı biri sürü isim var. Cüneyt Demir'den o aşamada bahsetmek istemedi. O tarihte yeni tutuklanmış, bir şok hali yaşıyor, tefecilerden korkuyor, dolayısıyla böyle bir ifade kullanmış'. Ama Erzan ifade de mahkemede de bunu iki kez söyledi" ifadelerini kullandı.

'AİLESİNİ TANIYORUM, NİYE BÖYLE BİR ŞEY DEMİŞ ANLAMADIM'

Cüneyt Demir'le görüşmesini anlatan Gökçe, şunları söyledi:

"Cüneyt Demir'le görüştüm. Dediği şu, Çorlu'da birkaç apart işletiyor, bu fuhuşa teşvik dosyaları da ondan dedi. 'Oraya gelen insanlar kim bilemem' dedi. Dolandırıcılık dosyalarıyla ilgili de şunu söyledi: 'Bir firmada çalışıyordum. Kendi adıma 5-6 hat çıkardım, bu firmaya vermiştim. Ancak bu hatlar dolandırıcılıkta kullanılmış, hakkımda da dosya açılmış'.

Seçil Erzan konusunda da, 'Benden korkması için bir sebep yok. Ailesini tanıyorum. Benden ona zarar gelecek bir durum yok. Niye böyle demiş anlayamadım' dedi."