Büyükdere Mahallesi'ndeki Santa Maria Kilisesi'ne gelen 2 kişi, içeride düzenlenen ayin sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle silahla ateş açtı. 

Saldırıda silahla vurulan ve 52 yaşında olduğu öğrenilen bir kişi hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. 
Geniş bir alanda güvenlik şeridi çekerek inceleme yapan polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. 

Saldırıyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış  ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

Sarıyer’de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesine Pazar ayini sırasında maskeli 2 kişi silahlı saldırı düzenledi. Ayine katılanların arasında bulunan C.T.'nin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmaların başlatıldığını açıklarken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayın aydınlatılması için bir başsavcı vekili ve iki Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi.

İstanbul'un Sarıyer ilçesi Büyükdere Mahallesi'ndeki Santa Maria Kilisesine pazar ayini sırasında maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Kilisede bulunanlar saldırı esnasında korunmak için kendilerini yere atarken olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

.jpg

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Saldırı sırasında ayine katılanlar arasında bulunan C.T. isimli kişi başından vurularak hayatını kaybetti. Saldırganların yaya olarak olay yerinden kaçtığı ve çok sayıda yaralının olduğu belirtildi.

00.jpg

ŞÜPHELİLER GÜVENLİK KAMERASINDA

Olay yerinden kaçan maskeli iki saldırganın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ederken saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen maskeli iki şahısın olayın hemen öncesinde çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Görüntülerde maskeli iki şahıs, yavaş adımlarla sokak içerisinde yürüyerek gözden kayboluyor.BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.

BAKAN TUNÇ: BAŞSAVCI VEKİLİ VE 2 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç saldırıya ilişkin X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

KONDA'dan İstanbul Araştırması: Muhafazakarlık Yerini Modernliğe Bırakıyor KONDA'dan İstanbul Araştırması: Muhafazakarlık Yerini Modernliğe Bırakıyor

"İstanbul Sarıyer’de Santa Maria kilisesinde ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir."

İMAMOĞLU'NDAN KINAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu saldırıya ilişkin X hesabından yaptığı açıklamada, "Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi'nde yapılan pazar ayinine yönelik silahlı saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden C.T’ye Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Şehrimizin inanç mekanlarına saldırarak birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.