Gazeteci yazar Can Ataklı 14 Mayıs seçimine doğru giderken Erdoğan’ın yeni isim arayışlarına dikkat çekti. Mehmet Şimşek hakkında yazan Can Ataklı, “Seçime doğru Erdoğan liste hazırlamakta zorlanıyor gözlediğim kadarıyla. Yeni isimler arıyor, bazı eski isimleri tekrar parlatıp kamuoyunun önüne çıkarmak istiyor. Bunlardan biri eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek. İngiliz vatandaşı Mehmet Şimşek, önceki gün saraya çağrıldı. Bir saat süren görüşmeden sonra Şimşek’in herhangi bir görevi kabul etmediği AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından ilan edildi. Müthiş bir gelişme. Düşünsenize “bir süper dünya lideri” ülkenin tüm ekonomisini teslim etmek üzere bir özel şirket çalışanına teklif yapıyor ve o kişi de bunu kabul etmiyor.” görüşünü savundu.

Korkusuz yazarı Can Ataklı yazısının devamına şöyle devam etti:

“Mehmet Şimşek şu an hangi ülkede hangi işi yapıyorsa yapsın, eğer “bu süper dünya liderine” güvense teklifi tereddütsüz kabul eder.

20 yıldır iktidarda olan ve “tek adam” olarak ülkeyi yöneten birinin yaptığı büyük teklife evet dememenin tek nedeni vardır: Şimşek, Erdoğan’ın seçim kazanacağına inanmıyor, bu nedenle dünya finans çevrelerindeki itibarının sarsılmasından korkuyor ve teklifi kabul etmiyor.

Mehmet Şimşek gibi biri bile bu cazip teklifi kabul etmiyorsa işin nereye geldiğini siz anlayın artık.”