Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz haftalarda Doğu Perinçek'in eşi ve Vatan Partisi MYK Üyesi Şule Perinçek'le Beştepe'de görüştüğü ortaya çıktı.

Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklanmasıyla beraber Cumhur İttifakı da hareket geçti. AK Parti, MHPve BBP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’na yeni partileri dahil etmek için temasların sürdüğü kulislerde bir süredir konuşuluyor.

“PERİNÇEK İLE ERDOĞAN SARAY’DA GÖRÜŞTÜ”

Cumhur İttifakı’nın genişleyeceğine dair bir iddia da gazeteci Muhammed Vefa’dan geldi. Vefa, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda Doğu Perinçek’in eşi aynı zamanda Vatan Partisi MYK Üyesi Şule Perinçek’le Beştepe’de görüştü. Bu görüşmeyle birlikte Cumhur İttifakı ile Vatan Partisi arasında ittifak görüşmelerinin başladığını gösteriyor.” dedi.

PERİNÇEK 'İTTİFAK' İÇİN Mİ GÖRÜŞTÜ?.

İddiaların haber olmasından sonra Vatan Partisi kaynakları, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Şule Perinçek ittifak için değil, Atatürk ile ilgili bir kitap çalışması hakkında görüştü.” açıklamasında bulundu.

Vatan Partisi kaynakları her ne kadar iddiaları yalanlasa da Doğu Perinçek her fırsatta Erdoğan ve hükümetine yönelik yaptığı destek açıklamalarıyla dikkat çekiyor.

Doğu Perinçek, 1 Mart’ta parti genel merkezinde yaptığı basın açıklamasında Erdoğan’a ortaklık teklifinde bulunmuştu. Perinçek, “Erdoğan’ın önderliğinde AK Parti + MHP + Vatan Partisi ortaklığında kurulabilir.” demişti. 

“ANAVATAN VE DSP CUMHUR İTTİFAKI’NA KATILIYOR”

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür ise Anavatan Partisi ve DSP’nin Cumhur İttifakı’nı katılacağını yazdı.

Kaynak:Milli Gazete