Bankalarla piyasa arasındaki kur makasının açılmasının ardından sanayici ciddi zarar ederken, artık doları 21 liradan hesaplamaya başladı. Piyasa uzmanları bu durumun, en geç seçimden sonra otomotivden mobilyaya, çatal bıçaktan cam ürünlerine kadar yeni zamlar getireceğini bildirdi.

Ekonomik kriz nedeniyle meydana gelen zam yağmuru, vatandaşın alım gücünü giderek zayıflatırken, çoğu sektörde yeni fiyat artışları da bekleniyor. Bankalararası piyasa ile banka ve serbest piyasa döviz satış fiyatları makasının 1 lirayı aşmasının ardından Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, artık maliyet hesabı yaparken doların 21 lira olarak baz alındığını açıkladı.

Sözcü’den Gamze Bal’a konuşan Yorgancılar “Aldığınızla sattığınız döviz arasında 1 TL’den fazla fark var. 19,4-19,5’ten bozduğunuz doları almaya kalktığınızda 20,5-21 seviyeleriyle karşılaşıyorsunuz. Bu da döviz borcu olanların maliyetini etkileyen bir durum. Maliyet yaparken herkes 21 liralık doları baz alıyor” dedi.

ender-yorgancilar-kzbi-cover.jpgEBSO Başkanı Ender Yorgancılar

OTOMOTİVDEN MOBİLYAYA ZAM YAĞMURU GELİYOR

Ostim Sanayici ve İş İnsanları Derneği (OSİAD) Başkanı Süleyman Ekinci ise kurdaki makasın yarattığı bu zararın, en geç seçimden sonra otomotivden mobilyaya, çatal bıçaktan cam ürünlerine kadar yeni zamlara neden olacağını söyledi.

suleyman-ekinci-e2yi-cover.jpgOSİAD Başkanı Süleyman Ekinci