AKP hükümetindeki bürokratlar çift maaş almaya devam ediyor. Maliye Bakanı AKP’li Mehmet Şimşek’in Basın Danışmanı Sibel Tokgöz’ün bile çift maaşlı olduğu ortaya çıktı.

Türkiye'de yoksulluğun arttığı bir dönemde, birçok bürokrat ve AKP üyesinin kamu görevlerinden çift maaş aldığı açıklandı.

Son olarak, Türkiye'yi ekonomik krizden çıkaracağı iddia edilen Hazine ve Maliye Bakanı AKP'li Mehmet Şimşek’in Basın Danışmanı Sibel Tokgöz’ün çift maaş aldığı ortaya çıktı.

Tokgöz, Mehmet Şimşek’in basın danışmanı olarak görev yaparken, aynı zamanda "Borsa İstanbul, Takas İstanbul ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği" tarafından kurulan Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.’nin (MKK) yönetim kurulu üyesi olarak görev alıyor. Tokgöz, ekonomi alanında bir eğitim geçmişine sahip değil ve yönetim kurulu üyeliğinden elde ettiği maaşın yaklaşık olarak 200 bin TL olduğu tahmin ediliyor.

Sibel Tokgöz, kendi alanıyla ilgisi olmayan elektrik üretiminden denizcilik işletmelerine kadar farklı kamu şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği yaparak yıllardır çift maaş alıyor.

Ayrıca Tokgöz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in basın danışmanı olmasına rağmen Merkez Bankası'nın basın birimi ile de ilgileniyor.

Sibel Tokgöz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada çift maaş aldığını kabul ederek, 200 bin TL'nin abartılı bir rakam olduğunu belirtti ve "Bu sadece benimle sınırlı değil" dedi.

Kaynak: Milli Gazete