Saadet Partisi, "Zincir market üzüntüyle sunar!" notuyla videolu paylaşımda bulundu. Videoda, "Marketler ekonomiye müdahale edemez ancak ekonomi marketlere müdahale edebilir. Fiyatlarda açıklanan değil, gerçek enflasyon belirleyicidir. Eğer ortada bir suçlu varsa, market yönetimi değil; ülke yönetimidir!" denildi. 

Saadet Partisi'nin Twitter hesabından paylaşılan videoda, son bir yılda temel gıda maddelerinde yaşanan fiyat artışlarına yer verildi.

Saadet Partisi'nin videolu paylaşımında şu ifadeler kullanıldı: 

“Alışverişin en önemli halkası zincir marketleri... Bu bir reklam değil, zorunlu açıklamadır. Üzgünüz; peynirin kilosu artık 121 lira, toz şeker yüzde 228 daha zamlı. Üzgünüz; ayçiçek yağının litresi 45 lirayı buldu, patatese bile bir yılda yüzde 222 zam geldi. Üzgünüz; tavuğun yüzde 114, yumurtanın yüzde 91 zamlandığı alışverişten bu millet nasıl çıkar onu düşünüyoruz. 

Marketler ekonomiye müdahale edemez ancak ekonomi marketlere müdahale edebilir. Fiyatlarda açıklanan değil, gerçek enflasyon belirleyicidir. Eğer ortada bir suçlu varsa, market yönetimi değil; ülke yönetimidir! 

Zincir market, sorumluyu fark et!"  

Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu ise Twitter hesabı üzerinden şu paylaşımı yaptı: 

"Bilinmelidir ki; bugünkü hayat pahalılığının sebebi ‘üç harfli marketler’ zinciri değil, ‘tek adamlı bu yönetim’ anlayışının aldığı tutarsız kararlar ve uyguladığı yanlış politikalardır."