Merkez Bankası Eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, kredi kartı faizlerinin ekonomik dengeler üzerindeki etkilerine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. ABD'de kredi kartı faizinin enflasyonun 7 katı, Türkiye'de ise neredeyse enflasyonla aynı seviyede olduğunu belirten Kara, düşük kredi kartı faizlerinin ciddi bir sorun oluşturduğunu söyledi ve çözümün kolay olmayacağını ifade etti.

Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadele kapsamında aldığı yeni sıkılaşma tedbirleriyle birlikte; TL ticari kredilerinde, ihtiyaç kredilerinde ve taşıt kredilerinde aylık büyüme sınırlarına daha da sıkılaştırma getirildi.

Merkez Bankası Eski Başekonomisti ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, yüksek enflasyon yaşanan bu dönemde düşük kredi kartı faizlerinin ciddi bir sorun biriktirdiğini belirtti.

'ÇÖZÜMÜ KOLAY OLMAYACAK'

ABD'de kredi kartı faizlerinin, enflasyonun 7 katı olduğunu, Türkiye de ise kredi kartlarına enflasyonla aynı düzeyde faiz uygulandığı bilgisini aktaran Kara, peşin alım gücünü azaldığı bir dönemde kredi kartlarına uygulanan düşük faizin sorun yarattığını ve çözümün de kolay olmayacağını ifade etti.

Prof. Dr. Kara'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

Devletin Varlıklarını Satmak İçin Beş Koldan İhaleye Çıktılar Devletin Varlıklarını Satmak İçin Beş Koldan İhaleye Çıktılar

"Kredi kartı faizi ABD’de enflasyonun 7 katıyken, bizde neredeyse enflasyonla aynı seviyede.
Yıllardır bir yandan yüksek enflasyonla vatandaşın peşin alım gücü düşürülürken diğer yandan kredi kartı faizinin düşük tutulması ciddi bir sorun biriktirdi. Çözümü kolay olmayacak."

Hakan Kara

@ali_hakan_kara

Kredi kartı faizi ABD’de enflasyonun 7 katıyken, bizde neredeyse enflasyonla aynı seviyede. Yıllardır bir yandan yüksek enflasyonla vatandaşın peşin alım gücü düşürülürken diğer yandan kredi kartı faizinin düşük tutulması ciddi bir sorun biriktirdi. Çözümü kolay olmayacak.

Resim