ORC Araştırma’nın Altılı Masa’daki kriz ve aday açıklamasının ardından yaptığı cumhurbaşkanlığı seçimi anketine göre, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde…

ORC Araştırma’dan seçim anketi: Kılıçdaroğlu şimdiden yüzde 56 oyla önde

​​​​​​​

ORC Araştırma’nın Altılı Masa’daki kriz ve aday açıklamasının ardından yaptığı cumhurbaşkanlığı seçimi anketine göre, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 56,8 oy oranına ulaştı.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirlenmesinin ardından gözler araştırma şirketlerine çevrildi.

ORC Araştırma, Altılı Masa’daki kriz ve ardından ittifakın cumhurbaşnı adayını Kılıçdaroğlu olarak belirlemesinin ardından gerçekleştirdiği ilk cumhurbaşkanlığı seçimi anketini 4-6 Mart tarihinde 28 ilde 1850 katılımcı ile CATI yöntemiyle yaptı.

Ankette katılımcılara, “14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Erdoğan ile Kılıçdaroğlu’nun yarışması durumunda oyunuz bu 2 adaydan hangisine verirsiniz?” diye soruldu.

Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 56,8 oy oranına ulaştı. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı yüzde 43,2’de kaldı.