Millî Gazete’ye konuşan İsmail, yabancılara arazi satışının tümüyle yasaklanması ve sadece bir apartman dairesi alma hakkı verilmesi gerektiğini söyledi. Buna karşın T.C. vatandaşlarına konut ve arazi satışında uygulanan her türlü yasak ve kısıtlamanın da kaldırılmasının öneminin altını çizen İsmail, ‘‘Adadaki Türk nüfus bu temelde artarsa Kıbrıs’ta Türk varlığının geleceği ve güvenliği de sonsuza dek sağlanmış olur” dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) İskele Milletvekili Yasemin Öztürk’ün 2022 yılının Ekim ayında yabancıların taşınmaz mal alımının sınırlandırılması talebiyle KKTC Meclisi’ne sunduğu yasa teklifinin geri çekildiği öğrenilmişti. Gazetemizin ulaştığı kaynaklar, söz konusu teklifin Siyonistlerin baskısı sonucunda geri çekildiğini kaydetmişti. Yaşanan durumun Siyonist odakların KKTC’deki gücünü de gözler önüne sererken KKTC’deki işgal de devam ediyor.

TAŞINMAZ MAL ALIMINA SINIRLAMA GETİRİLECEKTİ

2022 yılının Ekim ayında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) çok önemli bir gelişme yaşanmış ve yavru vatanda iktidarda bulunan Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) İskele Milletvekili Yasemin Öztürk, KKTC Meclisi’ne bir yasa teklifi sunmuştu. Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal alımının sınırlandırılmasına yönelik bir teklif içeren yasa önerisinin kabul edilmesi halinde KKTC topraklarında yabancıların taşınmaz mal alımına sınırlama getirilecekti.

MİLLÎ GAZETE, KRİTİK BİLGİYE ULAŞTI

UBP İskele Milletvekili Yasemin Öztürk’ün KKTC Meclisi’ne sunduğu yasa teklifinin üzerinden aylar geçerken süreci yakından takip eden Millî Gazete, şoke eden bir bilgiye ulaşmıştı. Edindiğimiz bilgilere göre yabancıların KKTC’de taşınmaz mal alımının sınırlandırılmasına yönelik yasa teklifi geri çekildi. Söz konusu durumun Siyonistlerin baskısı sonucunda yaşandığı öğrenildi. Ulaştığımız kaynaklar, yaşananların kabul edilemez olduğunu kaydederken Siyonizm’in KKTC siyaseti üzerinde ne denli etkili olduğu da bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

HANGİ GEREKÇE İLE BU YAPILDI?

Öztürk’ün 2022 yılının Ekim ayında yabancıların taşınmaz mal alımının sınırlandırılması talebiyle KKTC Meclisi’ne sunduğu yasa teklifinin Siyonistlerin baskısı sonucunda geri çekildiğinin ortaya çıkmasının ardından KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın eski danışmanı Sabahattin İsmail, konuya dair gazetemize flaş açıklamalar yaptı. Konuyu değerlendiren İsmail, “Bu öneri tamamıyla ülke ve halk çıkarlarını korumaktaydı. Milliyetçi olduğunu iddia eden bir partinin ve hükümetin bunu desteklemek yerine milletvekiline baskı yaparak yasa önerisini geri çektirmesi kabul edilemez. Hangi gerekçe ile bunu yaptıklarını halka açıklamak zorundadırlar. Ne ki açıklayamazlar. Çünkü vatan toprağını yağmalayan rant çevreleri ile içli dışlı haldedirler” dedi.

“ÖNLEM ALINMAZSA TOPRAKSIZ KALACAĞIZ”

Millî Gazete’ye çok kritik değerlendirmelerde bulunan Sabahattin İsmail, İsrail vatandaşlarının sahibi olduğu ve KKTC’de dev inşaat işleri yapan inşaat şirketlerine dikkat çekti. KKTC’de İsrail vatandaşlarının sayısının çok arttığını kaydeden İsmail, “Bu sayı o denli artmıştır ki şimdi sinagog açma girişimleri başlamıştır. Türkiye ve KKTC makamları ziyaret edilerek kendilerine sinagog açma izni verilmesini, bunun için arazi tahsis edilmesini talep etmektedirler. Bunun yanında KKTC’de birçok kilise ev ve Protestan kilisesi de açılmıştır. Katolik ve Ortodoks nüfus da oldukça artmıştır. Bunlar sosyal medyada reklamlar dahi yayınlanmakta ve halka kendi cemaatlerine ve ayinlerine katılma çağrıları yapmaktadır. KKTC gibi stratejik önemi büyük ancak toprak alanı küçük ve nüfusu az bir ülkede dini ve etnik çeşitlilik kontrol altında tutulmazsa, toprak mülkiyetimiz korunmazsa ileride kendi ülkemizde topraksız kalmamız ve azınlığa düşmüş bir halk olmamız kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Milli Gazete / Bekir Şirin