AK Parti Mersin Milletvekili ve Hazine ve Maliye Eski Bakanı Nureddin Nebati’nin İstanbul Esenler Belediyesi bünyesinde 2012 yılında kurulan Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi’nin bilim kurulu üyesi olması sosyal medyada gündeme geldi.

Parayı ‘Çöp’e Harcamış: Logolu Çöp Kovalarına Harcanan Milyonlar Parayı ‘Çöp’e Harcamış: Logolu Çöp Kovalarına Harcanan Milyonlar

Nureddin Nebati'nin de yer aldığı bilim kurulu tartışma konusu oldu.

AK Partili Nureddin Nebati, bilim kurulu üyeliği için ayda 200 bin TL aldığı yönündeki paylaşımlara tepki gösterdi.

Nebati, sosyal medya platformu X hesabından paylaşımda bulunan bir kullanıcıya 'Allah belanızı versin' dedi ve 'ben bir bilim adamıyım' diyerek 200 bin TL para aldığı iddiasını yalanladı. 

AK Parti Mersin Milletvekili  Nureddin Nebati şunları yazdı:

“Allah cc belanızı versin. Yalanlarınızda boğulun. Kimden ne zaman nerede ücret almışım? Ben bir bilim adamıyım. 2012 yılından beri harika işler yapan şehircilik ve kentleşme politikalarına akademik katkılar sunan bilim kurulunda bulunmam sizi niye rahatsız ediyor. Üstelik bu çalışmaları herhangi bir ücretle değil tersine aklımızın zekatı diye tamamen ücretsiz yapmış biriyim. Ahlaksızlığın da bir sınırı yok mu?”

2021 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getiren Nureddin Nebati, 14 Mayıs 2023 genel seçimin ardından Mersin’den milletvekili seçilerek koltuğu Mehmet Şimşek’e bırakmıştı.

Resim