AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un,  Saadet Partisi Genel Başkanı  Temel Karamollaoğlu’na yönelik ' CHP’nin anonsçusu' şeklindeki çirkin sözleri sert tepkiye yol açtı.

Milli Görüşü ve Saadet Partisi Genel Başkanlığını bırakarak merhum Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca'yı yarı yolda bırakan Numan Kurtulmuş'un Milli Görüş değerlerini diline dolayarak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu hakkındaki sözleri 'siyasi nezaketsizlik' olarak görüldü.

Geçmiş konuşmalarında Numan Kurtulmuş, AKP ve Erdoğan hakkında şunları söylemişti:

"Bizim en büyük sıkıntımız aramızdaki gizli ve sinsi AKP'lilerdir.

2023'te bu vizyonları tutarsa, Başbakan'ın (Sn. Tayyip Erdoğan) Uganda Cumhurbaşkanına 'one minute' dediğini duyacağız. 2023'te zenginlerin yaşadığı sitelerin etrafında dilenen yoksullara polisin biber gazı ile müdahale ettiği haberlerini okuyacağız. 2023'te her üniversite öğrencisinin başında 10 polisle birlikte üniversite sınavlarının yapıldığına şahit olacağız. 2023'te Başbakan'ın (Sn. Tayyip Erdoğan) çocukluk arkadaşı, askerlik arkadaşı, mahalleden arkadaşı, belediyeden arkadaşı ve şoförlerinden başka hiç kimsenin milletvekili olamadığını göreceğiz.

Bu çok ağır olacak ama şunu söyleyeyim. Sayın Başbakan'ın (Tayyip Erdoğan) kalbi Ali diyor, dili Muaviye söylüyor. 

Adalet Kalkınma Partisi biz Türkiye'de kalkınmayı sağladık diyorlar ya... Bunun adına adalet, kalkınma, refah falan demezler. 'Adaletsiz Kalkınma Partisi' olarak değiştirelim ve bundan sonra öyle kullanalım. 

Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceğimize söz veriyoruz. 

Musa gibi gelip Firavunlaşmayacağıma namusum üzerine söz veriyorum. 

Otel lobisinde 'one minute' demek marifet değil. Birleşmiş Milletler'de 'one minute' demek marifettir. OECD salonlarında 'one minute' demek marifettir.

Edebinizi takının. İnin şu kibir kulelerinden aşağı."

Kaynak:Milli Gazete