Kahramanmaraş merkezli deprem 10 ili yıktı. Depremin ardından ATV canlı yayında konuşan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise kader açıklamasıyla gündeme geldi. Hatipoğlu ''Kader bu değil, kader tedbir almaktır.'' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir depremzedeye “Bunlar kader planının içerisinde olan şeyler” demesi tartışmalara sebep olmuştu.

Deprem uzmanları daha önce yaptıkları uyarılar ile ön plana çıkarken, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise kader ve bilim eksenindeki açıklamasıyla gündeme geldi.

Nihat Hatipoğlu, ATV canlı yayınında yaptığı açıklamada şunlar söyledi:

"Bilim adamlarının, işin uzmanlarının sözü, bizim için dini bir emir gibidir. Uzmanları dinleyeceğiz. Bundan sonraki süreçte onları dinlemek zorundayız. Geçmişte dinlemediğimiz için başımıza felaket gelmişse bunu kaderle ifade etmeyeceğiz. Kader bu değil, kader akıllı düşünmektir, tedbir almaktır. "Akıldan daha büyük tedbir yok diyor" sevgili peygamberimiz. Bizim kader anlayışımızda bu vardır. Bütün tedbirleri alacağız, bize rağmen bir hadise olursa yapacak bir şey yok tabii. Bir yıllık binalar yıkılıyor. Demek ki orada bir hile var."