Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti  milletvekillerine yaptığı sunumda dikkat çeken ifadeler kullandı. Enflasyon ve dolar kuruna ilişkin konuşan Bakan Nebati basına kapalı gerçekleşen toplantıda döviz kurlarından kurtulmanın tek yolunu açıkladı.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, AKP'li vekillerin dolarizasyonun tersine döndürülmesine ilişkin sorusu üzerine Nebati, şu yanıtı verdi:

“Dövizden kurtulmanın tek yolu vardır. Dövizden gelir elde etmenin artık gerçekleşmeyeceğine ilişkin inancın artması ve bunu yaparken de alternatif alanların oluşturulması. İslami finans kurumları kanununun bir an önce geçmesi lazım. Türkiye Müslüman bir ülke. Türkiye’de birçok insan faiz enstrümanından faydalanmak istemiyor. Parasını da korumak istiyor. Nereye? Faize yatırmayınca iki alan kalıyor. Ya dövize ya altına bağlayacak ya da gayrimenkule.

Biz, net ithalatçı olduğumuz için petrol ve doğal gaz fiyatlarının gerilemesi lazım ki bizim enflasyonla mücadelede etkinliğimiz hızlı olsun. Döviz kurlarında oynamanın en aza inmesi lazım ki etkili olsun. Şu an bunları yakaladığımız için enflasyon aşağı doğru meyilli oldu ve fiyat istikrarını yavaş yavaş -ani yapmıyoruz bilerek- sağlamış olacağız."

Kaynak: Milli Gazete