Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucusu merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Fatih Furkan Yazıcıoğlu, CHP’den milletvekili adayı olacağına dair iddialara yanıt verdi.

Fatih Furkan Yazıcıoğlu, adaylık iddialarıyla ilgili Independent Türkçe’ye Furkan Yazıcıoğlu, “Böyle bir gündemim yok” dedi.

İDDİALARI YALANLADI

“CHP’den adaylık teklifi aldınız mı” sorusuna “Hayır almadım” diyen Yazıcıoğlu, şu açıklamayı yaptı:

“Böyle bir gündemim de yok. Belirttiğim gibi böyle bir teklif de söz konusu değil. Benim tek gündemim Muhsin Başkan’a yönelik suikast davasının akıbetiyle ilgilenmektir"

”OLMAYAN BİR MEVZUNUN DEVAMINI SAĞLAMAK İSTEMEM”

Sözlerinin devamında Yazıcıoğlu, “Oldu ki CHP, böyle bir teklifle karşımıza çıktı. Düşünür müsünüz” sorusuna ise ”Muhsin Başkan davasına dair bir görüşmenin bu şekilde gündemleştirilmesinden rahatsız oldum. Benim bir gündemim var, onunla ilgileniyorum. İçinde bulunmadığım bir gündemin devamı niteliğinde olacak bir şeyin ucunu açmak istemem. Bu soruya cevap vererek, olmayan bir mevzunun devamını sağlamak istemem” diye cevap verdi.

NE OLMUŞTU?

TV100 yazarı Murat Kelkitlioğlu, 13 Ocak kaleme aldığı yazısında CHP’nin Kahramanmaraş’ta 2009’da geçirdiği şüpheli bir helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Fatih Furkan Yazıcıoğlu’na Sivas’ta birinci sıradan adaylık teklif etmeyi düşündüğünü iddia etmişti.